Noe annet poundkake
oppskrift på en annerledes og velsmakende pound cake som vil imponere gjestene dine. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp smør
- 2. 1/2 kopp fettstoff
- 3. 3 kopper hvitt sukker
- 4. 5 egg
- 5. 3 kopper hvetemel
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1/2 teskje bakepulver
- 8. 1/2 kopp melk
- 9. 1/2 kopp kondensert melk
- 10. 1 teskje romaromaekstrakt
- 11. 1 teskje kokosnøttaromaekstrakt
- 12. 1 kopp hvitt sukker
- 13. 1 teskje romaromaekstrakt
- 14. 1 teskje kokosnøttaromaekstrakt
- 15. 1 teskje mandarinaromaekstrakt
- 16. 1/2 kopp vann
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en 25 cm rund kakeform med hull i midten og kle den med bakepapir. Smør også bakepapiret. Sikt sammen mel, salt og bakepulver, og sett til side.
- 22. I en stor bolle, pisk smør, margarin og 3 kopper sukker til det blir lyst og luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt mellom hver. Tilsett 1 teskje romessens og 1 teskje kokosnøttessens. Bland mel og melk vekselvis i deigen, og bruk også den kondenserte melken. Bland til det er jevnt.
- 33. Hell røren i den forberedte kakeformen. Stek ved 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) i 1 time og 15 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kaken avkjøle.
- 44. Lag glasuren: I en kjele, bland 1 kopp sukker, 1/2 kopp vann, 1 teskje romessens, 1 teskje kokosnøttessens og 1 teskje mandelessens. Kok opp under konstant omrøring. Bruk en kakepinne til å stikke hull over hele toppen av kaken. Hell glasuren over den avkjølte kaken og la den trekke inn.


