
Paella III
Lær å lage en smakfull paella med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller når du vil imponere gjestene dine med en spansk spesialitet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ pund skinn- og benfri kyllingbryst, delt i bitestore biter
- 2. 2 kopper hvetemel
- 3. salt og pepper etter smak
- 4. ⅓ kopp olivenolje
- 5. 1 pund chorizopølse, hakket
- 6. 1 løk, hakket
- 7. 4 fedd hvitløk, knust
- 8. 2 kopper hakkede tomater
- 9. 2 kopper hvit ris
- 10. 1 boks (185 gram) hakkede snegler
- 11. 2 kopper frosne erter
- 12. en klype safran
- 13. 5 kopper kokende kyllingkraft
- 14. 1 pund små reker, skrellet og renset
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 22. Dekk kyllingen med mel, salt og pepper. I en stor stekepanne, stek kyllingen i 1/4 kopp olivenolje til den er brun og sprø. Sett til side.
- 33. I en stor stekepanne, brun chorizo-pølsen. Sett til side.
- 44. Ha 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne og stek løk og hvitløk til løken er myk. Tilsett hakkede tomater og la det surre i 3 til 4 minutter. Tilsett ris i pannen og bland godt. Dette gir risen en fin glasering.
- 55. Legg risblandingen, kylling, og pølse i en stor, dekket ildfast form. Tilsett boksen med snegler, erter, safran, kyllingkraft og reker. Dekk til formen.
- 66. Stek til alt væsken er absorbert og risen er mør. Du kan måtte tilsette mer kraft hvis risen ikke er ferdig.
- 77. Legg snegler og blåskjell oppå risen og stek i ytterligere 10 minutter. Før servering, kast eventuelle snegler som ikke åpner seg.