Paella III

Paella III

Lær å lage en smakfull paella med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller når du vil imponere gjestene dine med en spansk spesialitet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ½ pund skinn- og benfri kyllingbryst, delt i bitestore biter
  • 2. 2 kopper hvetemel
  • 3. salt og pepper etter smak
  • 4. ⅓ kopp olivenolje
  • 5. 1 pund chorizopølse, hakket
  • 6. 1 løk, hakket
  • 7. 4 fedd hvitløk, knust
  • 8. 2 kopper hakkede tomater
  • 9. 2 kopper hvit ris
  • 10. 1 boks (185 gram) hakkede snegler
  • 11. 2 kopper frosne erter
  • 12. en klype safran
  • 13. 5 kopper kokende kyllingkraft
  • 14. 1 pund små reker, skrellet og renset

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 22. Dekk kyllingen med mel, salt og pepper. I en stor stekepanne, stek kyllingen i 1/4 kopp olivenolje til den er brun og sprø. Sett til side.
  3. 33. I en stor stekepanne, brun chorizo-pølsen. Sett til side.
  4. 44. Ha 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne og stek løk og hvitløk til løken er myk. Tilsett hakkede tomater og la det surre i 3 til 4 minutter. Tilsett ris i pannen og bland godt. Dette gir risen en fin glasering.
  5. 55. Legg risblandingen, kylling, og pølse i en stor, dekket ildfast form. Tilsett boksen med snegler, erter, safran, kyllingkraft og reker. Dekk til formen.
  6. 66. Stek til alt væsken er absorbert og risen er mør. Du kan måtte tilsette mer kraft hvis risen ikke er ferdig.
  7. 77. Legg snegler og blåskjell oppå risen og stek i ytterligere 10 minutter. Før servering, kast eventuelle snegler som ikke åpner seg.