
Sørvestlig makaroni og ost med adobo-kjøttboller
oppskrift på southwestern macaroni and cheese med smakfulle adobo kjøttboller. en enkel og smakfull rett perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke (ca. 227 g) elbow-makaroni
- 3/4 pund magert kjøttdeig av storfe
- 3 ss adobosmakstilsetning
- 2 ts pulverisert jalapeñopepper
- 2 ts olivenolje
- 2 ts smør
- 1/4 kopp kremfløte
- 1 kopp lett rømme
- 4 kopper revet Cheddarost
- 2 kopper fettfri cottage cheese
- 1/2 kopp smuldret cotija-ost
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 2 ss hakket frisk koriander
- salt og hvit pepper etter smak
- 1 kopp hermetiske hakkede grønne chili
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F). Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett makaroni og kok i 8 til 10 minutter eller til al dente; sil av vannet.
- 2I en stor bolle blander du kjøttdeigen med adobosmak og pulverisert jalapeño. Rull til små, 2,5 cm store kjøttboller. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Legg i kjøttbollene, og kok til de er brune på alle sider, før du tar dem opp og lar dem renne av på et kjøkkenpapir. Kjøttbollene trenger ikke å være gjennomkokte på dette stadiet, da de skal ferdigkokes i ovnen.
- 3Mens kjøttbollene koker, smelt smøret i en stor kjele på middels varme. La smøret koke forsiktig til det begynner å bli brunt og får en nøtteaktig duft, ca. 1 minutt. Rør inn fløte, rømme, cheddarost, cottage cheese, cotija-ost, hvitløkspulver og koriander. La det småkoke under konstant omrøring til osten har smeltet. Smak til med salt og hvit pepper.
- 4Rør den kokte makaronien og hakkede chili inn i ostesausen, og hell det hele i en ildfast form på 23x33 cm. Del kjøttbollene i to, og legg dem med snittflaten ned på pastaen.
- 5Stek i forvarmet ovn til ostesausen er boblende og kjøttbollene ikke lenger er rosa i midten, ca. 25 minutter.