
Autentisk søndindisk biryani
oppskrift på autentisk sør-indisk biryani, rik på krydder og smak. perfekt for en smakfull middag eller fest. prøv vår enkle oppskrift i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ½ ss vegetabilsk olje
- 1 pod kardemomme
- 1 nellik
- 1 kanelstang
- 4 mellomstore løk, hakket
- 3 ss fersk hakket hvitløk
- ¼ ts fersk hakket ingefær
- 450 g kyllingbryst uten skinn og ben, skåret i terninger
- chilipulver etter smak
- 2 mellomstore tomater, hakket
- 450 g naturell yoghurt
- 3 ss vann
- sitronsaft, etter smak
- 3 kopper hvit ris
- 1 ts smør
- salt etter smak
- 1 bunt fersk mynte, hakket
- 1 bunt hakket koriander
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 2Varm opp olje i en stor, ovnsikker gryte på middels varme. Tilsett kardemomme, nellik og kanelstang. Rør inn hakket løk, og stek til den er gylden. Rør inn hvitløk og ingefær. Tilsett kyllingbiter, og stek i omtrent 3 minutter. Rør inn chilipulver, og kok i noen minutter. Tilsett tomater, og kok i ca. 5 minutter. Bland yoghurt med 3 spiseskjeer vann og sitronsaft; rør det inn i sausen.
- 3Dekk gryten med lokk, og stek i en forvarmet ovn til sausen er noe tykkere og mer konsentrert, ca. 15 minutter.
- 4I mellomtiden kokes ris i nok saltet vann til å dekke. Kok opp, og kok til den er halvkokt, ca. 7 minutter. Sil av vannet, og rør risen inn i kylling og saus. Rør inn smør, smak til med salt, dekk gryten med lokk, og stek i 1 time. Rør inn mynte og koriander rett før servering.