
Luksuriøse hvitløksribbe
oppskrift på deluxe hvitløksribbe med perfekt balanse av krydder og saftig kjøtt. ideell for spesielle anledninger og helgemiddager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 ½ pund svinekjøtt baby back ribs
- 1 teskje tørket timian
- 2 teskjeer tørket oregano
- 2 teskjeer hvitløkspulver
- 2 spiseskjeer salt
- 1 spiseskje malt svart pepper
- 1 teskje tørket sennep
- 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer destillert hvit eddik
- ½ kopp biffsaus
- 3 spiseskjeer hvitvin
- 2 knuste hvitløksfedd
- 2 teskjeer malt svart pepper
- 8 spiseskjeer plommesaus
- 1 (12 unser) krukke honning
- 3 spiseskjeer melasse
Fremgangsmåte
- 1Legg ribbe i en stor gryte, dekk med vann og tilsett timian, oregano, hvitløkspulver, salt og pepper. Kok opp og la småkoke i 40 minutter.
- 2Ta av varmen og la den stå til den skal grilles, eller kok umiddelbart.
- 3I mellomtiden blander du sammen ingrediensene til sausen og rører godt. Ta ribben ut av væsken og pensle begge sider med sausen.
- 4Hvis mulig, grill ribben 15–20 cm fra kullene i 15–20 minutter, eller til de er brune og sprø. Pensle ofte. Server med resten av sausen.