
Schnitzel
Lær hvordan du lager perfekt schnitzel med vår enkle oppskrift. Passer for hele familien og kan varieres etter smak. Perfekt hovedrett for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp selvhevende mel
- 1 kopp selvhevende maisenna
- 1 teskje salt
- 1 teskje pepper
- 1 kopp melk
- 3 egg
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 4 (4 ounces) storfekubbestykker
- 2 teskje sitronsaft, eller etter smak (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1I en grunn skål, rør sammen melet, maismel, salt og pepper. I en separat grunn skål, visp sammen melk og egg med en gaffel.
- 2Varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Oljen skal dekke bunnen av pannen helt. Mens oljen varmes, dypp kjøttbitene i egge- og melblandingen, deretter i melet, og rist av overflødig. Legg dem i den varme pannen.
- 3Stek kjøttbitene på hver side til de er gyldne, og skru deretter ned varmen til middels og kok til de er godt gjennomstekt. Ikke dekk til. Drypp over sitronsaft før servering.