Orzo-pastasalat

Orzo-pastasalat

oppskrift på orzo pasta salat som er perfekt for sommeren. enkel å lage, frisk smak og mettende porsjoner. ideell for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp ukokt orzo-pasta
  • 2. 1/4 kopp hakkede soltørkede tomater
  • 3. 1/2 kopp kokende vann
  • 4. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 5. 1 sitron, presset og revet skall
  • 6. 1/2 kopp kalamataoliven
  • 7. 1/4 kopp finhakket fersk persille
  • 8. 1/4 kopp smuldret fetaost
  • 9. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll en kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Når vannet koker, rør inn orzoen, og la det koke opp igjen. Kok pastaen uten lokk, og rør av og til, til den er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 11 minutter. Sil av vannet i en sil som står i vasken.
  2. 22. Legg soltørkede tomater i det kokende vannet i en bolle, og la dem stå i 10 minutter for å bli myke. Sil av overflødig vann.
  3. 33. Bland den kokte orzoen, soltørkede tomater, olivenolje, sitronsaft, sitronskall, oliven, persille og fetaost i en bolle. Smak til med salt og pepper.