Hello Fresh Mobile Banner
Asiatisk vannroux hvitt brød

Asiatisk vannroux hvitt brød

Lær hvordan du lager mykt og luftige hvite brød med asian water roux-teknikk. Enkelt steg-for-steg oppskrift for ferskt hjemmebakt brød.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp vann
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 1/4 kopp smør
  • 1 kopp hvetemel
  • 2 1/2 teskjeer tørrgjær
  • 3/4 kopp varmt vann
  • 3 kopper hvetemel
  • 1/3 kopp hvitt sukker
  • 3 spiseskjeer instant tørrmelkpulver
  • 1 teskje salt
  • 1 egg
  • 2 teskjeer smeltet smør, delt

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage vannroux, kok opp 1/2 kopp vann i en liten kjele, og rør inn 1 spiseskje sukker og smør. Blandingen skal løse opp sukkeret. Ha 1 kopp mel i en varmebestandig bolle, hell den kokende væsken over melet, og visp godt for å fjerne klumper og gjøre melet til en jevn pasta. Dekk bollen med plastfolie, og sett den i kjøleskapet over natten.
  2. 2Neste dag, la vannrouxen komme til romtemperatur. I en bolle til en elektrisk kjøkkenmaskin, rør utgjæringen med 3/4 kopp varmt vann, og la den stå til en kremaktig skum dannes på overflaten, i 5 til 10 minutter. Tilsett 3 kopper mel, 1/3 kopp sukker, tørrmelkpulver, salt og egg. Bruk en skje til å ta opp vannrouxen i porsjoner og legg det i blandebollen. La maskinen elte deigen på lav hastighet i ca. 2 minutter for å blande ingrediensene godt. Øk hastigheten til middels og elt til deigen er myk og glatt, i ca. 8 minutter til.
  3. 3Hell deigen ut i en smurt bolle, dekk lett med et kjøkkenhåndkle, og la den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time. Slå ned deigen.
  4. 4Smør to 8x4 tommer (ca. 20x10 cm) brødformer.
  5. 5På en melet arbeidsflate, del deigen i to deler, og form hver del til et brød. Plasser deigen i de forberedte brødformene, dekk lett med et kjøkkenhåndkle, og la den heve til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time til.
  6. 6Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Stek brødene i den forvarmede ovnen til toppene er lett gyldne, i 30 til 40 minutter. Ta brødene ut av formene, og pensle dem med smør mens de fortsatt er varme.