Hello Fresh Mobile Banner
Portugisisk søt brød IV

Portugisisk søt brød IV

Lær hvordan du lager den deilige portugisiske søte brødet med vår enkle oppskrift. Perfekt til frokost eller som en søt snack. Enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper melk
  • 1 kopp smør
  • 1/2 kopp fettstoff
  • 5 kopper hvitt sukker
  • 3 pakker (0,25 unser) tørrgjær
  • 1/2 kopp varmt vann (45°C)
  • 12 egg, pisket
  • 16 kopper hvetemel
  • 1 egg
  • 2 spiseskjeer vann

Fremgangsmåte

  1. 1Varm melken i en liten kjele til den begynner å boble. Bland inn smør og fett; rør til det er smeltet. Ha sukker i en veldig stor bolle, hell melken over sukkeret og rør til sukkeret er oppløst. La det avkjøle til det er lunkent. I en liten bolle, rør ut gjæren i det varme vannet.
  2. 2Rør inn 12 egg og gjærblandingen i melken og sukkeret; pisk godt. Hell all melet i melk/egg/sukker-blandingen; rør godt for å blande. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar til den er glatt og elastisk; ca. 8 minutter. Smør en stor bolle lett med olje, legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 time. Slå ned deigen og la den heve igjen til den er doblet, ca. 45 minutter.
  3. 3Slå ned deigen og legg den ut på en lett melet overflate. Del deigen i seks like store deler og form til brød. Plasser brødene i lett smurte 23x13 cm brødformer. Dekk brødene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem heve til de har doblet seg i størrelse, ca. 40 minutter. Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F).
  4. 4I en liten bolle, pisk sammen 1 egg og 2 spiseskjeer vann, og pensle på de hevede brødene. Stek i forvarmet ovn i 25 til 30 minutter, eller til bunnen av brødene høres hul ut når du banker på dem.