
Bestemors Smiths New Brunswick-inspirerte kalkunfyll
Lær hvordan du lager grandma smith's new brunswick-style turkey stuffing med denne enkle oppskriften. Perfekt til høst- og julemiddagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 3 poteter, skrellet og i terninger
- 2. 1/2 kopp smør
- 3. 2 selleristilker, finhakket
- 4. 1 stor løk, finhakket
- 5. 2 spiseskjeer tørket sommeraroma
- 6. 2 egg, pisket
- 7. 6 skiver brød, skåret i terninger
- 8. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en stor kjele og dekk med saltet vann. Kok opp over høy varme, reduser deretter varmen til middels-lav, dekk til og la småkoke til de er møre, omtrent 20 minutter. Sil av vannet og la potetene dampe tørre i ett eller to minutter, før du moser dem.
- 22. Smelt smøret i en stekepanne over middels varme; kok selleri og løk i smøret til løken har blitt gjennomsiktig, 5 til 7 minutter. Vend det inn i de moste potetene sammen med salvie, og la det avkjøle til det er akkurat lunt.
- 33. Ha de avkjølte, moste potetene i en stor bolle, og rør inn det sammenpiskede egget. Vend forsiktig inn tertebrødet i terninger, og krydre med salt og pepper etter smak. Sett i kjøleskapet til det skal brukes.
- 44. Bruk det som fyll til kalkunen, eller stek det i smurte brødformer ved 175 grader C (350 grader F) i 30 til 40 minutter.