Dolma
lær hvordan du lager deilige dolma, en populær forrett fylt med ris og urter. perfekt for enhver anledning og enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 kopper ukokt hvit ris
- 1 teskje finhakket fersk persille
- 450 gram kjøttdeig av storfe
- 1/2 teskje malt allehånde
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1/4 teskje karri pulver (valgfritt)
- 1 (450 gram) glass drueblader, drenert og skylt
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 potet, skåret i skiver
- 1 kopp hermetisert tomatsaus
- 2 kopper vann, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen den ukokte risen, kjøttdeigen, persillen, allehånde, pepper og karri i en middels stor bolle til det er godt blandet.
- 2Hell olje i bunnen av en stor gryte, og fordel den jevnt utover. Legg et lag med potetskiver i bunnen av pannen. Dolmene skal ikke kunne berøre bunnen av pannen.
- 3Legg druebladene flatt ut på et skjærebrett. Ha omtrent en spiseskje av kjøttblandingen i midten av hvert blad. Brett inn sidene mot midten, og rull deretter opp fra bunnen løst. Legg dem med skjøten ned i gryten. Gjenta med resten av kjøttblandingen og bladene. For store blader kan du dele dem i to langs midtvenen. Legg en tung middagsplate oppå dolmene for å hindre at de åpner seg. Kokegryten bør være omtrent 2/3 full.
- 4Hell tomatsaus og vann over dolmene. Væsken skal dekke dem med minst en tomme. Juster mengden vann om nødvendig. Kok opp, dekk til, og la det småkoke i 45 minutter til 1 time, til all væsken er absorbert og risen er mør.