Kabritu Stoba (nederlandsk antillillsk geitestuing)
lær hvordan du lager kabritu stoba, en autentisk goat stew fra dutch antilles. enkel oppskrift for en smakfull hovedrett. perfekt for hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kopper avkjølt vann
- 3 spiseskjeer limejuice
- 900 gram geitestek, skåret i 2,5 cm terninger
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 løk, hakket
- 1 rød paprika, hakket
- 1 spiseskje tomatpuré
- 1 kopp vann
- 1 spiseskje hvit eddik
- 1 spiseskje søt soyasaus
- 1 teskje muskatnøtt
- 1 teskje paprika
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bland vann, limejuice og geitemelet i en stor beholder. La det stå i 10 minutter, sil deretter kjøttet i en sil, og klem ut så mye vann som mulig.
- 2Varm opp rapsoljen i en stor stekepanne til den begynner å ryke over middels høy varme. Tilsett det silte geitemelet, og kok det til det er godt brunet over hele overflaten, omtrent 7 minutter. Rør inn løk og paprika, og kok til løken har blitt myk, ca. 3 minutter. Deretter rører du inn tomatpuré. Hell i vann, eddik og soyasaus; krydre med muskat, paprika, salt og pepper.
- 3Kok opp på høy varme, reduser deretter varmen til middels lav, dekk til, og la det småkoke til kjøttet er mørt, omtrent 1 ½ time. Rør av og til og tilsett mer vann om nødvendig for å unngå at det brenner seg fast.