
Grønn papayasalat
oppskrift på grønn papaya salat med friske ingredienser og asiatisk smak. perfekt for sommermåltidet eller som forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 fedd hvitløk, skrelt
- 3 friske grønne chilipepper
- 6 grønne bønner, kuttet i 2,5 cm lange biter
- 1 stor umoden papaya, skrelt og skåret i tynne strimler
- 1 tomat, delt i to og frø fjernet
- 2 spiseskjeer fiskesaus
- 2 spiseskjeer limesaft
- 1 teskje brunt sukker
- 2 spiseskjeer finhakkede, usaltede, tørkede peanøtter
Fremgangsmåte
- 1I en blender eller foodprocessor, hakk hvitløk, chilipepper og grønne bønner grovt. Bland inn papaya, og kjør til den er delt opp i små biter. Bland inn tomat, fiskesaus, limesaft og sukker. Kjør blandingen til den er myk og litt klumpete. Overfør til en middels stor bolle. Rør inn peanøtter. Dekk til, og oppbevar i kjøleskapet til servering.