Grunnleggende stekt grønnkål
Lær hvordan du enkelt kan lage sautert grønnkål med denne enkle oppskriften. Perfekt som sunn snacks eller som tilbehør til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss ekstra jomfru olivenolje
- 450 g grønnkål, stilker fjernet, grovhakket (se tips)
- 1/2 kopp vann
- 1 ts ekstra jomfru olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 ts knust rød pepper
- 2 ts sherryeddik eller rødvinseddik
- 1/4 ts salt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olje i en nederlandsk ovn over middels varme. Tilsett grønnkål og kok, rør med to store skjeer, til den er lys grønn, ca. 1 minutt. Tilsett vann, skru ned varmen til medium-lav, dekk til og kok, rør av og til, til grønnkålen er mør, 12 til 15 minutter. Skyv grønnkålen til den ene siden, tilsett den resterende teskjeen olje på den tomme siden og kok hvitløk og knust rød pepper i den til det dufter godt, 30 sekunder til 1 minutt. Ta av varmen. Rør inn eddik etter smak og salt.