
Forhåndslagret marokkansk lammestuing
oppskrift på make-ahead moroccan lammegryte som er enkel å lage i forveien. perfekt for travle dager og store middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje malt nellik
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 teskje malt gurkemeie
- 1/8 teskje karri pulver
- 1 teskje kosher salt
- 1 pund malt lam
- 1 spiseskje smør
- 1 søt løk, hakket
- 1 (414 g) boks økologisk storfefond
- 1 (414 g) boks økologisk kyllingkraft
- 2 (414 g) bokser storfe-kraft, konsommé
- 1 (414 g) boks hakkede tomater, uavrent
- 1 spiseskje honning
- 3 store gulrøtter, hakket
- 2 søtpoteter, skrelt og hakket
- 1 (425 g) boks kikerter, drenert og skylt
- 1/2 kopp tørkede aprikoser, hakket
- 1 kopp tørkede linser, skylt
- mal svart pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bland kanel, spisskummen, ingefær, nellik, muskat, gurkemeie, karrypulver og salt i en stor bolle. Rør inn det hakkede lammet. For best smak, la blandingen hvile, dekket og kjølig, over natten.
- 2Smelt smør i en stor gryte over middels varme. Stek løken i smøret til den er myk og begynner å bli brun, ca. 5 til 10 minutter. Rør inn den krydrede lammeblandingen i løken. Stek og rør til kjøttet er brunt, ca. 5 minutter.
- 3Hell i storfens buljong, kyllingbuljong og consommé i gryten. Rør inn tomater, honning, gulrøtter, søtpoteter, kikerter, tørkede aprikoser og linser. Kok opp; skru ned varmen og la det småkoke.
- 4La gryten småkoke i 30 minutter eller til grønnsakene og linsene er kokte og møre. Smak til med svart pepper.