Forhåndslagret marokkansk lammestuing

Forhåndslagret marokkansk lammestuing

oppskrift på make-ahead moroccan lammegryte som er enkel å lage i forveien. perfekt for travle dager og store middager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje malt ingefær
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt
  • 1/4 teskje malt gurkemeie
  • 1/8 teskje karri pulver
  • 1 teskje kosher salt
  • 1 pund malt lam
  • 1 spiseskje smør
  • 1 søt løk, hakket
  • 1 (414 g) boks økologisk storfefond
  • 1 (414 g) boks økologisk kyllingkraft
  • 2 (414 g) bokser storfe-kraft, konsommé
  • 1 (414 g) boks hakkede tomater, uavrent
  • 1 spiseskje honning
  • 3 store gulrøtter, hakket
  • 2 søtpoteter, skrelt og hakket
  • 1 (425 g) boks kikerter, drenert og skylt
  • 1/2 kopp tørkede aprikoser, hakket
  • 1 kopp tørkede linser, skylt
  • mal svart pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Bland kanel, spisskummen, ingefær, nellik, muskat, gurkemeie, karrypulver og salt i en stor bolle. Rør inn det hakkede lammet. For best smak, la blandingen hvile, dekket og kjølig, over natten.
  2. 2Smelt smør i en stor gryte over middels varme. Stek løken i smøret til den er myk og begynner å bli brun, ca. 5 til 10 minutter. Rør inn den krydrede lammeblandingen i løken. Stek og rør til kjøttet er brunt, ca. 5 minutter.
  3. 3Hell i storfens buljong, kyllingbuljong og consommé i gryten. Rør inn tomater, honning, gulrøtter, søtpoteter, kikerter, tørkede aprikoser og linser. Kok opp; skru ned varmen og la det småkoke.
  4. 4La gryten småkoke i 30 minutter eller til grønnsakene og linsene er kokte og møre. Smak til med svart pepper.