Hello Fresh Mobile Banner
Vårruller med vietnamesisk dippesaus

Vårruller med vietnamesisk dippesaus

Lær hvordan du lager deilige vietnamesiske vårruller med en smakfull dippsaus. En enkel oppskrift som passer perfekt til forrett eller lette måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp hvit eddik
  • 1/4 kopp fiskesaus
  • 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 2 spiseskjeer limesaft
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 teskje rød pepperflak
  • 2 unser risnudler
  • 8 store reker, skrelte og rensede
  • 4 rispapir (diameter 21,6 cm)
  • 2 salatblader, hakket
  • 3 spiseskjeer finhakket fersk mynte
  • 3 spiseskjeer finhakket koriander
  • 4 teskjeer finhakket thai-basilikum

Fremgangsmåte

  1. 1Visp eddik, fiskesaus, sukker, limesaft, hvitløk og rød pepperflak sammen i en liten bolle. Sett dipp-sausen til side.
  2. 2Fyll en stor bolle med romtemperert vann. Tilsett risnudler og la dem trekke i 1 time.
  3. 3Kok opp en stor kjele med vann. Slipp i reker og kok til de er sammenkrøllet og rosa, ca. 1 minutt. Ta opp rekene og la dem renne av. Del hver reke i to på langs.
  4. 4Overfør risnudlene til den kokende vannet og kok i 1 minutt. Ta opp og la renne av i en sil. Skyll umiddelbart nudlene med kaldt vann, og rør forsiktig for å skille dem.
  5. 5For å lage vårrullene, dypp en rispapir i en stor bolle med romtemperert vann i noen sekunder for å myke den opp. Legg papiret på en arbeidsflate og topp med 4 rekestykker, 1/4 av den hakkede salaten, 1/2 unser risnudler, og 1/4 av hver av mynte, koriander og thai-basilikum. Brett inn høyre og venstre kant av papiret over fyllet og rull opp vårrullen. Gjenta med resten av papiret og ingrediensene.
  6. 6Skjær hver vårrull i to og server med dipp-sausen.