
Vårruller med vietnamesisk dippesaus
Lær hvordan du lager deilige vietnamesiske vårruller med en smakfull dippsaus. En enkel oppskrift som passer perfekt til forrett eller lette måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp hvit eddik
- 1/4 kopp fiskesaus
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 2 spiseskjeer limesaft
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 teskje rød pepperflak
- 2 unser risnudler
- 8 store reker, skrelte og rensede
- 4 rispapir (diameter 21,6 cm)
- 2 salatblader, hakket
- 3 spiseskjeer finhakket fersk mynte
- 3 spiseskjeer finhakket koriander
- 4 teskjeer finhakket thai-basilikum
Fremgangsmåte
- 1Visp eddik, fiskesaus, sukker, limesaft, hvitløk og rød pepperflak sammen i en liten bolle. Sett dipp-sausen til side.
- 2Fyll en stor bolle med romtemperert vann. Tilsett risnudler og la dem trekke i 1 time.
- 3Kok opp en stor kjele med vann. Slipp i reker og kok til de er sammenkrøllet og rosa, ca. 1 minutt. Ta opp rekene og la dem renne av. Del hver reke i to på langs.
- 4Overfør risnudlene til den kokende vannet og kok i 1 minutt. Ta opp og la renne av i en sil. Skyll umiddelbart nudlene med kaldt vann, og rør forsiktig for å skille dem.
- 5For å lage vårrullene, dypp en rispapir i en stor bolle med romtemperert vann i noen sekunder for å myke den opp. Legg papiret på en arbeidsflate og topp med 4 rekestykker, 1/4 av den hakkede salaten, 1/2 unser risnudler, og 1/4 av hver av mynte, koriander og thai-basilikum. Brett inn høyre og venstre kant av papiret over fyllet og rull opp vårrullen. Gjenta med resten av papiret og ingrediensene.
- 6Skjær hver vårrull i to og server med dipp-sausen.