
Kofta
oppskrift og tips for å lage en smakfull kofta, en populær rett i norsk matkultur. perfekt for helgen eller hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 1 løk, hakket
- 1 eggeplomme
- 2 spiseskjeer fersk oregano, hakket
- salt og pepper etter smak
- 1 bambuspyd, bløtlagt i vann i 20 minutter
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen det malte storfekjøttet, løk, eggeplomme, oregano, salt og pepper i en middels stor bolle.
- 2Ta opp middels store håndfuller og trykk dem på spyd. Rull dem på en lett oljet, ren overflate til blandingen ser ut som en stor storfepølse med omtrent 4 cm på hver side av spydet. Plasser fingrene dine midt på spydet og del kjøttloggen i to pølser med omtrent 2,5 cm av spydet som stikker ut på hver side.
- 3Forbered en grill på høy varme, eller hvis du bare har en grillpanne, som meg, varm den opp på middels-høy varme.
- 4Legg pølsene på grillen, og kok i ca. 10 minutter, snu dem én eller to ganger for jevn steking. Server umiddelbart.