
Hjemmelaget pizzasaus fra bunnen av
Lær hvordan du lager en smakfull og enkel pizzasaus fra bunnen av. Perfekt for hjemmelaget pizza og enkel middagsplanlegging.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 10 roma-tomater
- 1 kopp vann
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 kopp hvitt sukker
- 2 spiseskjeer salt med hvitløk
- 1 spiseskje hvit eddik
Fremgangsmåte
- 1Legg tomater, vann og olivenolje i en blender eller food processor; kjør til det er jevnt. Overfør tomatblandingen til en stor kjele.
- 2Rør inn sukker, hvitløk, salt og eddik i tomatblandingen og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og la det småkoke til det tykner, i 1 til 2 timer, av og til med å røre.
- 3Hell tomatsausen i en ren blender eller food processor, maks halvfull. Dekk til og hold lokket nede; puls et par ganger før du lar den gå for å blende. Kjør i porsjoner til tomatsausen er veldig jevn.