Kremet spinat
Lær hvordan du lager kremet spinat med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/4 pund fersk spinat (ca. 2 bunt)
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1 spiseskje hvetemel
- 2/3 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Kast stilkene fra spinaten og hakk spinaten grovt. I en damper satt over kokende vann, damp spinaten under lokk i 1 minutt eller til den akkurat har visnet. La spinaten renne godt av. I en kjele smelter du smør. Tilsett mel og kok opp over moderat varme, mens du rører, i 1 minutt. Rør inn fløte og la det småkoke, mens du rører konstant, i 2 minutter (blandingen vil bli tykk). Rør spinaten inn i sausen og smak til med salt og pepper.
- 2Kast stilkene fra spinaten og hakk spinaten grovt.
- 3I en damper satt over kokende vann, damp spinaten under lokk i 1 minutt eller til den akkurat har visnet. La spinaten renne godt av.
- 4I en kjele smelter du smør. Tilsett mel og kok opp over moderat varme, mens du rører, i 1 minutt. Rør inn fløte og la det småkoke, mens du rører konstant, i 2 minutter (blandingen vil bli tykk). Rør spinaten inn i sausen og smak til med salt og pepper.