Blomkålgrateng
oppskrift på blomkålgrateng, en enkel og smakfull hovedrett med kremet ostesaus og sprø topping. perfekt for en sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hodekål, delt i buketter
- 1 kopp rømme
- 1 kopp revet Cheddar-ost
- 1/2 kopp knuste maisflak
- 1/4 kopp finhakket grønn paprika
- 1/4 kopp finhakket rød paprika
- 1 teskje salt
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- paprika (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 2 liter.
- 2Sett inn en damper i en kjele, og fyll med vann opp til rett under bunnen av damperen. Dekk til, og kok opp vannet på høy varme. Tilsett blomkålen, og damp til den er sprøtt mør, ca. 5 minutter. Sil av vannet, og sett til side.
- 3Bland rømme, cheddarost, cornflakes, paprika og salt i en middels stor bolle. Rør inn blomkålen, og hell blandingen i den forberedte ildfaste formen. Strø parmesanost og paprika over toppen.
- 4Stek uten lokk til retten er gjennomvarm, ca. 30 til 35 minutter.