London Broil
Lær hvordan du lager en perfekt london broil med vår enkle oppskrift. Ideell for en smakfull hovedrett til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund toppbiff, London Broil-kutt
- 1 spiseskje kjøttmørner
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 2 teskjeer sitronsaft
- 2 teskjeer krydder-salt
- 1/4 teskje sitronpepper
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 teskjeer hakket fersk persille
- 2 teskjeer estragoneddik
Fremgangsmåte
- 1Skjær et rutemønster med 1 1/2 tommers kvadrat på toppen og bunnen av kjøttet, og skjær også på sidene. Strø kjøttet rikelig med ubehandlet kjøttkjøttmørner, og stikk deretter hull med en gaffel med 1/8 tomms avstand, minst halvveis gjennom kjøttet på begge sider. Strø lett med vann, og gni inn kjøttmørneren. Legg kjøttet på en tallerken, dekk til, og la det hvile i en time.
- 2I en liten bolle, bland sammen olje, sitronsaft, krydret salt, sitronpepper, hvitløk, persille og estragoneddik. Hell marinaden over kjøttet, og sett til side en del til å bruke til pensling (Merk: IKKE bland den reserverte marinaden med kjøttet; sett den til side for senere bruk). Hell resten av marinaden over kjøttet, dekk til fatet og sett det i kjøleskapet i tre timer, og snu det hver halve time.
- 3Forvarm grillen til høy varme.
- 4Lett olj grillristen, og plasser den 2 tommer over kullene. Legg kjøttet på grillen, og stek i 5 minutter. Snu kjøttet, pensle med marinaden, og stek i ytterligere 5 minutter.