Algerisk flattbrød
Lær hvordan du lager autentisk algerian flatbread. En enkel oppskrift på mykt fladbrød som passer perfekt til måltidet ditt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper finmalt fullkornsmel (helst indisk atta eller King Arthur fullkornsmel)
- 1 teskje salt
- 1/2 kopp olivenolje, delt
- 1 1/2 kopper vann
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje søt paprika
- 1 teskje gurkemeie
Fremgangsmåte
- 1Lag deigen: Rør sammen mel, salt og 2 spiseskjeer olje i en stor bolle. Rør sakte inn vann til en myk deig dannes. Hvis nødvendig, tilsett mer vann, én spiseskje om gangen. Vend ut deigen på en lett melet overflate og elt den, dryss med nok mel til å forhindre at den setter seg fast, til den er glatt og elastisk, ca. 15 minutter. Form deigen til en ball og vend den i 2 spiseskjeer olje i en bolle. Dekk bollen med plastfolie og la deigen hvile ved romtemperatur i 1 time. Rør sammen spisskummen, paprika, gurkemeie og resten av 1/4 kopp olje i en liten bolle.
- 2Lag deigen: Rør sammen mel, salt og 2 spiseskjeer olje i en stor bolle. Rør sakte inn vann til en myk deig dannes. Hvis nødvendig, tilsett mer vann, én spiseskje om gangen. Vend ut deigen på en lett melet overflate og elt den, dryss med nok mel til å forhindre at den setter seg fast, til den er glatt og elastisk, ca. 15 minutter.
- 3Form deigen til en ball og vend den i 2 spiseskjeer olje i en bolle. Dekk bollen med plastfolie og la deigen hvile ved romtemperatur i 1 time.
- 4Rør sammen spisskummen, paprika, gurkemeie og resten av 1/4 kopp olje i en liten bolle.
- 5Form flatbrød: Del deigen i 12 like store deler, og hold de resterende delene dekket med plastfolie. Flat ut én del til en skive. Kjevle ut skiven så tynt som mulig (til en 23 cm runding) på en lett melet overflate med en 15 cm lang tresleiv eller kjevle. Smør 1 teskje krydret olje på deigen med fingertuppene, rull deretter tett sammen til en lang sylinder og spiraliser den stramt. Overfør til et stort ark bakepapir, og dekk løst med plastfolie. Gjør 11 flere spiraler på samme måte.
- 6Del deigen i 12 like store deler, og hold de resterende delene dekket med plastfolie. Flat ut én del til en skive. Kjevle ut skiven så tynt som mulig (til en 23 cm runding) på en lett melet overflate med en 15 cm lang tresleiv eller kjevle. Smør 1 teskje krydret olje på deigen med fingertuppene, rull deretter tett sammen til en lang sylinder og spiraliser den stramt. Overfør til et stort ark bakepapir, og dekk løst med plastfolie.
- 7Gjør 11 flere spiraler på samme måte.
- 8Ferdigstill og stek flatbrødene: Fest et annet ark bakepapir til en arbeidsflate, og kjevle ut én spiral av deigen til en runding på ca. 15 cm i diameter. Varm en tørr stor støpejernsgryte eller takke over middels varme til den er varm, og stek flatbrødet, snu én gang, til det er puffet opp og har brune flekker, totalt 3 til 4 minutter. Overfør til en tallerken og dekk med et kjøkkenhåndkle. Kjevle ut og stek 11 flere flatbrød, og legg dem oppå hverandre på tallerkenen.
- 9Fest et annet ark bakepapir til en arbeidsflate, og kjevle ut én spiral av deigen til en runding på ca. 15 cm i diameter. Varm en tørr stor støpejernsgryte eller takke over middels varme til den er varm, og stek flatbrødet, snu én gang, til det er puffet opp og har brune flekker, totalt 3 til 4 minutter. Overfør til en tallerken og dekk med et kjøkkenhåndkle. Kjevle ut og stek 11 flere flatbrød, og legg dem oppå hverandre på tallerkenen.
- 10Hva man kan drikke: Cape Mentelle Margaret River Chardonnay '05
- 11Cape Mentelle Margaret River Chardonnay '05