Grillet London Broil marinert i balsamico med rødløk
Lær hvordan du lager en smakfull grillet london broil marinert i balsamico med rødløk. Perfekt for sommergrilling og sosialt samvær.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 680 g (1 1/4 tomme tykk) topprund London broil
- 3 små rødløk (ca. 340 g totalt)
- Spesialutstyr: omtrent 24 trepinner; et hurtigmålertermometer
Fremgangsmåte
- 1Mariner biffen og forbered løkene: Rør sammen hvitløk, 3 spiseskjeer eddik, 1 1/2 spiseskje olje, 1 1/2 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper, og hell det i en lukket plastpose på ett kvart liter. Legg biffen i marinaden, vend den for å dekke den, og la den marinere, avkjølt, og vend posen av og til i minst 4 timer. Ta biffen ut av marinaden og kast marinaden. Trim litt av rotenden på løkene, la dem være hele, del dem deretter i to på langs, og skjær hver halvdel i 3/4-tommers tykke båter på langs. Sett en trepinne horisontalt gjennom hver båt (for å holde den hel under grilling). Visp sammen den gjenværende spiseskjeen eddik og 1 1/2 spiseskje olje, og smak til med salt og pepper i en bolle. Vend løkene forsiktig i blandingen for å dekke dem.
- 2Rør sammen hvitløk, 3 spiseskjeer eddik, 1 1/2 spiseskje olje, 1 1/2 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper, og hell det i en lukket plastpose på ett kvart liter.
- 3Legg biffen i marinaden, vend den for å dekke den, og la den marinere, avkjølt, og vend posen av og til i minst 4 timer.
- 4Ta biffen ut av marinaden og kast marinaden.
- 5Trim litt av rotenden på løkene, la dem være hele, del dem deretter i to på langs, og skjær hver halvdel i 3/4-tommers tykke båter på langs. Sett en trepinne horisontalt gjennom hver båt (for å holde den hel under grilling). Visp sammen den gjenværende spiseskjeen eddik og 1 1/2 spiseskje olje, og smak til med salt og pepper i en bolle. Vend løkene forsiktig i blandingen for å dekke dem.
- 6For å koke biffen på kullgrill: Åpne ventiler på bunnen av grillen. Tenn en stor pappkamin med kull (80 til 100 briketter) og hell det tente kullet på bunngrillen, slik at omtrent en fjerdedel av bunngrillen er fri for kull, og fordel resten av kullet over resten av bunngrillen slik at kullet er omtrent tre ganger høyere på motsatt side. Kullovnen er medium-varm når du kan holde hånden 5 tommer over det tykkeste laget av kull i 3 til 4 sekunder. Sear biffen på en lett oljet grillrist over det tykkeste laget av kull, uten lokk, i 1 minutt på hver side. Flytt deretter biffen til området med færre kull og grill den uten lokk, vend den av og til, og flytt den til det kaldeste området av grillen hvis den blir for raskt brun, til en temperaturmåler som er satt horisontalt 2 tommer inn i kjøttet viser 120°F, i 10 til 12 minutter. Overfør til en tallerken og la den hvile i 10 minutter (biffen vil fortsette å koke og nå medium-rare).
- 7Åpne ventiler på bunnen av grillen. Tenn en stor pappkamin med kull (80 til 100 briketter) og hell det tente kullet på bunngrillen, slik at omtrent en fjerdedel av bunngrillen er fri for kull, og fordel resten av kullet over resten av bunngrillen slik at kullet er omtrent tre ganger høyere på motsatt side. Kullovnen er medium-varm når du kan holde hånden 5 tommer over det tykkeste laget av kull i 3 til 4 sekunder. Sear biffen på en lett oljet grillrist over det tykkeste laget av kull, uten lokk, i 1 minutt på hver side. Flytt deretter biffen til området med færre kull og grill den uten lokk, vend den av og til, og flytt den til det kaldeste området av grillen hvis den blir for raskt brun, til en temperaturmåler som er satt horisontalt 2 tommer inn i kjøttet viser 120°F, i 10 til 12 minutter. Overfør til en tallerken og la den hvile i 10 minutter (biffen vil fortsette å koke og nå medium-rare).
- 8For å koke biffen på gassgrill: Forvarm alle brennere på høy varme, med lokk, i 10 minutter. Sear biffen på en lett oljet grillrist, uten lokk, i 1 minutt på hver side. Reduser deretter varmen til middels. Grill biffen med lokk, vend den av og til, til en temperaturmåler som er satt horisontalt 2 tommer inn i kjøttet viser 120°F, i 10 til 12 minutter. Overfør til en tallerken og la den hvile i 10 minutter (biffen vil fortsette å koke og nå medium-rare).
- 9Forvarm alle brennere på høy varme, med lokk, i 10 minutter.
- 10Sear biffen på en lett oljet grillrist, uten lokk, i 1 minutt på hver side. Reduser deretter varmen til middels. Grill biffen med lokk, vend den av og til, til en temperaturmåler som er satt horisontalt 2 tommer inn i kjøttet viser 120°F, i 10 til 12 minutter. Overfør til en tallerken og la den hvile i 10 minutter (biffen vil fortsette å koke og nå medium-rare).
- 11For å grille løkene med hvilken som helst metode: Mens biffen hviler, grill løkene (dekket bare hvis du bruker gassgrill) over middels varme, vend dem en gang, til de er møre, ca. 6 minutter. Server løkene med biffen; skjær biffen i tynne skiver på tvers, med kniven i en 45-graders vinkel.
- 12Mens biffen hviler, grill løkene (dekket bare hvis du bruker gassgrill) over middels varme, vend dem en gang, til de er møre, ca. 6 minutter.
- 13Server løkene med biffen; skjær biffen i tynne skiver på tvers, med kniven i en 45-graders vinkel.