Smørkjeks
Lær hvordan du lager perfekte shortbread cookies med denne enkle oppskriften. En klassisk småkake som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvetemel
- 2. 1/4 kopp sukker
- 3. 1/4 teskje salt
- 4. 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 150°C. Smør en 23 cm diameter springform med litt smør. Visp mel, sukker og salt i en middels stor bolle for å blande. Tilsett 1/2 kopp smør og gni det inn med fingertuppene til blandingen ligner grovt mel. Samle deigen og form den til en ball; trykk den flatt til en skive. Kjevle ut deigen på en lett melet overflate til en runding med 1/2 tommers tykkelse. Overfør rundingen til den forberedte formen. Bruk fingrene til å presse deigen jevnt utover bunnen og opp langs kantene av formen. Bruk tuppen av en liten skarp kniv til å skjære deigen i 8 like store trekanter, og stikk deretter hull over hele med en gaffel. Stek til shortbreaden er gjennomstekt og har en lys gylden farge, ca. 45 minutter. Bruk tuppen av en skarp kniv til å skjære den varme shortbreaden i trekanter langs de forhåndsskårne linjene. Kjør kniven rundt shortbreaden for å løsne den. Avkjøl i formen i minst 30 minutter. Fjern sidene på springformen. Bruk en slikkepott og forsiktig fjern shortbreaden fra formen (den vil være skjør). FORHÅNDSLAGT Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar shortbreaden lufttett i ett lag ved romtemperatur.
- 22. Forvarm ovnen til 150°C. Smør en 23 cm diameter springform lett. Visp mel, sukker og salt i en middels stor bolle for å blande. Tilsett 1/2 kopp smør og gni det inn med fingertuppene til blandingen ligner grovt mel. Samle deigen og form den til en ball; trykk den flatt til en skive. Kjevle ut deigen på en lett melet overflate til en runding med 1/2 tommers tykkelse. Overfør rundingen til den forberedte formen. Bruk fingrene til å presse deigen jevnt utover bunnen og opp langs kantene av formen. Bruk tuppen av en liten skarp kniv til å skjære deigen i 8 like store trekanter, og stikk deretter hull over hele med en gaffel. Stek til shortbreaden er gjennomstekt og har en lys gylden farge, ca. 45 minutter.
- 33. Bruk tuppen av en skarp kniv til å skjære den varme shortbreaden i trekanter langs de forhåndsskårne linjene. Kjør kniven rundt shortbreaden for å løsne den. Avkjøl i formen i minst 30 minutter. Fjern sidene på springformen. Bruk en slikkepott og forsiktig fjern shortbreaden fra formen (den vil være skjør). FORHÅNDSLAGT Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevar shortbreaden lufttett i ett lag ved romtemperatur.