Klassisk Tiramisu

Klassisk Tiramisu

Lær hvordan du lager en autentisk klassisk tiramisu med denne enkle oppskriften. Perfekt som en elegang dessert for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 6 store eggeplommer, romtempererte
  • 1/2 kopp sukker
  • 16 unser mascarponeost
  • 4 store eggehviter
  • 2 unser Kahlúa eller mørk rom, valgfritt
  • 12 til 14 ladyfingers (4-tommers)
  • 1 1/2 kopper nybrygget espresso (eller 3/4 kopp amerikansk kaffe og 3/4 kopp espresso), romtemperert
  • Usøtet kakaopulver til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, visp eggeplommene med halvparten av sukkeret til lys og doblet i volum (blandingen vil opprettholde en "bånd" når den brettes over seg selv), 3 til 5 minutter. Tilsett mascarpone i 2 eller 3 omganger, og visp godt for å blande. Tilsett likøren, hvis du bruker det, og visp for å blande.
  2. 2I en ren bolle eller i bollen på en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, pisk eggehvitene og resten av sukkeret til myke topper. Vend eggehvitene forsiktig inn i mascarponeblandingen i to eller tre omganger.
  3. 3I en omtrent 15 x 23 cm stor ildfast form eller en tallerken med kant, fordel omtrent en tredjedel av mascarponekremen i et jevnt lag. Dypp hver enkelt kake i kaffen og legg dem tett oppå hverandre til kremen er helt dekket. Skje resten av kremen over kakene, og fordel den jevnt.
  4. 4Sett i kjøleskapet i minst 1 time eller opptil 2 dager for å la kremen sette seg. Rett før servering, dryss over kakao.