
Blandet grønt med geitemelksost og honningvinaigrette
oppskrift på en frisk blandet grønn salat med kremet geitemelkesost og søt honningvinaigrette, perfekt som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer Champagne-eddik
- 2 teskjeer Dijon-sennep
- 2 teskjeer honning
- 5 spiseskjeer extra virgin olivenolje
- Hvit pepper etter smak
- 9 kopper blandede salatblader (for eksempel babyruccola, frisée, mâche og vannkresse)
- 1 ¾ kopper, ½ tomme terninger av fast geitost (for eksempel Ossau-Iraty eller Petit Basque; ca. 225 gram)
- ½ kopp tørkede sure kirsebær (ca. 85 gram)
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen eddik og Dijon-sennep i en liten bolle, og visp deretter inn honning. Rør gradvis inn oljen. Smak til med salt og hvit pepper. Forberedelse: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Bruk vinaigretten ved romtemperatur. Legg grønt, ost og kirsebær i en stor bolle. Tilsett vinaigretten og vend forsiktig. Smak til med salt og hvit pepper, og server.
- 2Visp sammen eddik og Dijon-sennep i en liten bolle, og visp deretter inn honning. Rør gradvis inn oljen. Smak til med salt og hvit pepper. Forberedelse: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Bruk vinaigretten ved romtemperatur.
- 3Legg grønt, ost og kirsebær i en stor bolle. Tilsett vinaigretten og vend forsiktig. Smak til med salt og hvit pepper, og server.


