Blandet grønt med geitemelksost og honningvinaigrette

Blandet grønt med geitemelksost og honningvinaigrette

oppskrift på en frisk blandet grønn salat med kremet geitemelkesost og søt honningvinaigrette, perfekt som forrett eller lett måltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer Champagne-eddik
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 2 teskjeer honning
  • 5 spiseskjeer extra virgin olivenolje
  • Hvit pepper etter smak
  • 9 kopper blandede salatblader (for eksempel babyruccola, frisée, mâche og vannkresse)
  • 1 ¾ kopper, ½ tomme terninger av fast geitost (for eksempel Ossau-Iraty eller Petit Basque; ca. 225 gram)
  • ½ kopp tørkede sure kirsebær (ca. 85 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen eddik og Dijon-sennep i en liten bolle, og visp deretter inn honning. Rør gradvis inn oljen. Smak til med salt og hvit pepper. Forberedelse: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Bruk vinaigretten ved romtemperatur. Legg grønt, ost og kirsebær i en stor bolle. Tilsett vinaigretten og vend forsiktig. Smak til med salt og hvit pepper, og server.
  2. 2Visp sammen eddik og Dijon-sennep i en liten bolle, og visp deretter inn honning. Rør gradvis inn oljen. Smak til med salt og hvit pepper. Forberedelse: Kan lages 3 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Bruk vinaigretten ved romtemperatur.
  3. 3Legg grønt, ost og kirsebær i en stor bolle. Tilsett vinaigretten og vend forsiktig. Smak til med salt og hvit pepper, og server.