Hello Fresh Mobile Banner
Bucatini all'Amatriciana

Bucatini all'Amatriciana

Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten bucatini all'amatriciana. En enkel og smakfull oppskrift som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 4 unser tynne skiver guanciale, pancetta eller hakket usaltet bacon
  • 3. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 4. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 5. 3/4 kopp finhakket løk
  • 6. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 1 boks på 28 unser hermetiske tomater med juice, knust for hånd
  • 8. Kosher-salt
  • 9. 12 unser tørket bucatini eller spaghetti
  • 10. 1/4 kopp finrevet Pecorino (ca. 1 unser)

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor, tykk panne over middels varme. Tilsett guanciale og stek til den er sprø og gyllen, ca. 4 minutter. Tilsett pepperflak og svart pepper; rør i 10 sekunder. Tilsett løk og hvitløk; kok, rør ofte, til de er myke, ca. 8 minutter. Tilsett tomater, skru ned varmen til lav, og kok, rør av og til, til sausen tykner, 15–20 minutter. I mellomtiden, kok opp en stor kjele med vann. Krydre med salt; tilsett pastaen og kok, rør av og til, til 2 minutter før den er al dente. Sil av vannet, og spar 1 kopp av pastavannet. Tilsett den avsilte pastaen i sausen i pannen og vend kraftig med tang for å dekke pastaen. Tilsett 1/2 kopp av det reserverte pastavannet og kok til sausen dekker pastaen og den er al dente, ca. 2 minutter. (Tilsett litt pastavann hvis sausen er for tørr.) Rør inn osten og overfør pastaen til oppvarmede boller.
  2. 22. Varm opp olje i en stor, tykk panne over middels varme. Tilsett guanciale og stek til den er sprø og gyllen, ca. 4 minutter. Tilsett pepperflak og svart pepper; rør i 10 sekunder. Tilsett løk og hvitløk; kok, rør ofte, til de er myke, ca. 8 minutter. Tilsett tomater, skru ned varmen til lav, og kok, rør av og til, til sausen tykner, 15–20 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, kok opp en stor kjele med vann. Krydre med salt; tilsett pastaen og kok, rør av og til, til 2 minutter før den er al dente. Sil av vannet, og spar 1 kopp av pastavannet.
  4. 44. Tilsett den avsilte pastaen i sausen i pannen og vend kraftig med tang for å dekke pastaen. Tilsett 1/2 kopp av det reserverte pastavannet og kok til sausen dekker pastaen og den er al dente, ca. 2 minutter. (Tilsett litt pastavann hvis sausen er for tørr.) Rør inn osten og overfør pastaen til oppvarmede boller.