
Bucatini all'Amatriciana
Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten bucatini all'amatriciana. En enkel og smakfull oppskrift som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2. 4 unser tynne skiver guanciale, pancetta eller hakket usaltet bacon
- 3. 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 4. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 5. 3/4 kopp finhakket løk
- 6. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 7. 1 boks på 28 unser hermetiske tomater med juice, knust for hånd
- 8. Kosher-salt
- 9. 12 unser tørket bucatini eller spaghetti
- 10. 1/4 kopp finrevet Pecorino (ca. 1 unser)
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, tykk panne over middels varme. Tilsett guanciale og stek til den er sprø og gyllen, ca. 4 minutter. Tilsett pepperflak og svart pepper; rør i 10 sekunder. Tilsett løk og hvitløk; kok, rør ofte, til de er myke, ca. 8 minutter. Tilsett tomater, skru ned varmen til lav, og kok, rør av og til, til sausen tykner, 15–20 minutter. I mellomtiden, kok opp en stor kjele med vann. Krydre med salt; tilsett pastaen og kok, rør av og til, til 2 minutter før den er al dente. Sil av vannet, og spar 1 kopp av pastavannet. Tilsett den avsilte pastaen i sausen i pannen og vend kraftig med tang for å dekke pastaen. Tilsett 1/2 kopp av det reserverte pastavannet og kok til sausen dekker pastaen og den er al dente, ca. 2 minutter. (Tilsett litt pastavann hvis sausen er for tørr.) Rør inn osten og overfør pastaen til oppvarmede boller.
- 22. Varm opp olje i en stor, tykk panne over middels varme. Tilsett guanciale og stek til den er sprø og gyllen, ca. 4 minutter. Tilsett pepperflak og svart pepper; rør i 10 sekunder. Tilsett løk og hvitløk; kok, rør ofte, til de er myke, ca. 8 minutter. Tilsett tomater, skru ned varmen til lav, og kok, rør av og til, til sausen tykner, 15–20 minutter.
- 33. I mellomtiden, kok opp en stor kjele med vann. Krydre med salt; tilsett pastaen og kok, rør av og til, til 2 minutter før den er al dente. Sil av vannet, og spar 1 kopp av pastavannet.
- 44. Tilsett den avsilte pastaen i sausen i pannen og vend kraftig med tang for å dekke pastaen. Tilsett 1/2 kopp av det reserverte pastavannet og kok til sausen dekker pastaen og den er al dente, ca. 2 minutter. (Tilsett litt pastavann hvis sausen er for tørr.) Rør inn osten og overfør pastaen til oppvarmede boller.