
En enkel saltlake
lær hvordan du lager en enkel brine for saftigere kjøtt og fisk. enkel oppskrift, tips og triks for perfekt resultat hver gang.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp kosher salt pluss 2 spiseskjeer sukker
- 2. 1 stor gulrot, skrelt og hakket
- 3. 1 stor løk, skrelt og hakket
- 4. 1/4 kopp hakket selleri
- 5. 2 store kvister timian
- 6. 2 laurbærblader
- 7. 1 spiseskje svarte pepperkorn
- 8. 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 9. 1/4 teskje fennikelfrø
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp salt, sukker og 4 kopper vann i en veldig stor (16-kvart) kjele, og rør til salt og sukker er oppløst. Slå av varmen. Tilsett de resterende ingrediensene i saltlaken. Sett i kjøleskapet uten lokk til det er kaldt. Tilsett 6 kvart kaldt vann i kjelen. Legg kalkunen i. Plasser en tallerken oppå kalkunen for å holde den under vann. Dekk til, og la den stå i kjøleskapet i opptil 72 timer. (Kalkunen blir saftigere og mer smakfull hvis den får ligge i saltlaken i hele 72 timer.)