En enkel saltlake

En enkel saltlake

lær hvordan du lager en enkel brine for saftigere kjøtt og fisk. enkel oppskrift, tips og triks for perfekt resultat hver gang.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp kosher salt pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 2. 1 stor gulrot, skrelt og hakket
  • 3. 1 stor løk, skrelt og hakket
  • 4. 1/4 kopp hakket selleri
  • 5. 2 store kvister timian
  • 6. 2 laurbærblader
  • 7. 1 spiseskje svarte pepperkorn
  • 8. 1/4 teskje knuste rød pepperflak
  • 9. 1/4 teskje fennikelfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp salt, sukker og 4 kopper vann i en veldig stor (16-kvart) kjele, og rør til salt og sukker er oppløst. Slå av varmen. Tilsett de resterende ingrediensene i saltlaken. Sett i kjøleskapet uten lokk til det er kaldt. Tilsett 6 kvart kaldt vann i kjelen. Legg kalkunen i. Plasser en tallerken oppå kalkunen for å holde den under vann. Dekk til, og la den stå i kjøleskapet i opptil 72 timer. (Kalkunen blir saftigere og mer smakfull hvis den får ligge i saltlaken i hele 72 timer.)