Potet- og sellerirotpuré
Lær hvordan du lager en deilig potet- og sellerirotpuré. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en vegetarisk hovedrett. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/4 pund sellerirot (selleri), skrelt og skåret i 2,5 cm biter
- 2. 1 1/4 pund russetpoteter, skrelt og skåret i 2,5 cm biter
- 3. Salt
- 4. 1/4 kopp kremfløte
- 5. 2 spiseskjeer (1/4 stang) smør
- 6. Sellerisalt
Fremgangsmåte
- 11. Legg sellerirot og poteter i en stor kjele. Dekk med vann; salt lett. Kok til de er veldig møre, ca. 15 minutter. Sil av grønnsakene, og spar 1/4 kopp av kokevannet. Sett grønnsakene tilbake i samme kjele. Tilsett fløte og smør, og mos til nesten glatt. Krydre med sellerisalt og pepper. (Kan forberedes én dag i forveien. Dekk puréen og kokevannet separat, og oppbevar i kjøleskapet. Rør i puréen over middels varme til den er gjennomvarm, og tilsett det reserverte kokevannet hvis puréen er tørr.)