Sprø stekt and

Sprø stekt and

Lær hvordan du lager sprø og saftig roast duck med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgekosen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (5-6 lb) Long Island-and- Pekinducke
  • 2. 2 kopper kokende vann
  • 3. 1 spiseskje kosher salt
  • 4. 1 teskje svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 220°C (425°F). Hvis nødvendig, kutt av vingespissene med fjærskjærer eller en skarp kniv. Fjern og kast overflødig fett fra kroppshulen og nakken, og skyll deretter anden innvendig og utvendig. Prikk huden over hele ande med en skarp gaffel. Brett nakkehuden under kroppen, og legg deretter anden, med brystet opp, på en rist i en ildfast form på 33 x 23 x 8 cm, og hell kokende vann over anden (for å stramme huden). La anden avkjøles, og hell deretter ut eventuelt vann fra hulrommet i formen. Tørk anden godt innvendig og utvendig med tørkepapir, og la vannet bli igjen i formen. Gni deretter anden innvendig og utvendig med kosher-salt og pepper. Stek anden med brystet opp i 45 minutter, og fjern den deretter fra ovnen. Vend anden over med to tresleiver, og stek i ytterligere 45 minutter. Vend anden igjen (med brystet opp), og vipp den for å la eventuelt væske renne ut av hulrommet ned i formen. Fortsett å steke anden til skinnet er brunt og sprøtt, omtrent 45 minutter til (total steketid: ca. 2 ¼ timer). Vipp anden for å la mer væske renne ut av hulrommet ned i formen. Overfør anden til et skjærebrett og la den hvile i 15 minutter før utbeining. Kast væsken i stekeformen.
  2. 22. Sett ovnracket i midterposisjon og forvarm ovnen til 220°C (425°F).
  3. 33. Hvis nødvendig, kutt av vingespissene med fjærskjærer eller en skarp kniv. Fjern og kast overflødig fett fra kroppshulen og nakken, og skyll deretter anden innvendig og utvendig. Prikk huden over hele ande med en skarp gaffel. Brett nakkehuden under kroppen, og legg deretter anden, med brystet opp, på en rist i en ildfast form på 33 x 23 x 8 cm, og hell kokende vann over anden (for å stramme huden). La anden avkjøles, og hell deretter ut eventuelt vann fra hulrommet i formen. Tørk anden godt innvendig og utvendig med tørkepapir, og la vannet bli igjen i formen. Gni deretter anden innvendig og utvendig med kosher-salt og pepper.
  4. 44. Stek anden med brystet opp i 45 minutter, og fjern den deretter fra ovnen. Vend anden over med to tresleiver, og stek i ytterligere 45 minutter. Vend anden igjen (med brystet opp), og vipp den for å la eventuelt væske renne ut av hulrommet ned i formen. Fortsett å steke anden til skinnet er brunt og sprøtt, omtrent 45 minutter til (total steketid: ca. 2 ¼ timer). Vipp anden for å la mer væske renne ut av hulrommet ned i formen. Overfør anden til et skjærebrett og la den hvile i 15 minutter før utbeining. Kast væsken i stekeformen.