
Kalkunboller med hvitløkbrød i hero-brød
oppskrift på deilige kyllingkjøttboller med hvitløk og sprøtt brød. perfekt som forrett eller lunsj, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (28 unser) boks hele tomater i puré
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 1 liten løk, finhakket
- 4. 3 hvitløksfedd, hakket
- 5. 1 teskje sukker
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 3 kopper grovt ferskt brødsmuler (fra 5 til 6 skiver fast hvitt brød)
- 8. 2/3 kopp hel melk
- 9. 2 store egg, lett pisket
- 10. 1 1/4 kopper revet Pecorino Romano (ca. 140 gram)
- 11. 3 hvitløksfedd, hakket
- 12. 3 spiseskjeer finhakket flatbladpersille
- 13. 1/2 teskje tørket oregano
- 14. 1/2 teskje salt
- 15. 900 gram kvernet kalkun (ikke brystkjøtt)
- 16. 5 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 17. 2 spiseskjeer olivenolje
- 18. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 19. 1/4 teskje salt
- 20. 2 spiseskjeer revet Pecorino Romano
- 21. 2 spiseskjeer finhakket flatbladpersille
- 22. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 23. 12 pølsebrød eller lange potetbrød eller hoagie-brød
- 24. Spesialutstyr: Et hurtigtermometer
Fremgangsmåte
- 11. Lag tomatsaus: Puréér tomater med deres puré i en blender. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme til den skinner, og surr deretter løk til den er gylden, ca. 5–6 minutter. Tilsett hvitløk og surr i 1 minutt. Ha i tomatpuré, sukker og salt, og la det småkoke uten lokk, rør av og til, til det tykner, ca. 30–35 minutter.
- 22. Puréér tomater med deres puré i en blender.
- 33. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme til den skinner, og surr deretter løk til den er gylden, ca. 5–6 minutter. Tilsett hvitløk og surr i 1 minutt. Ha i tomatpuré, sukker og salt, og la det småkoke uten lokk, rør av og til, til det tykner, ca. 30–35 minutter.
- 44. Lag kjøttboller mens sausen småkoker: Rør sammen brødsmuler og melk i en stor bolle, og la det stå i 10 minutter. Rør inn egg, ost, hvitløk, persille, oregano og salt, og tilsett kalkunkjøtt og bland med hendene til det er akkurat godt blandet (ikke overbland). Form 1 ½ spiseskjeer av blandingen til kjøttboller og legg dem på to godt oljede, store, tykke, runde bakebaker.
- 55. Rør sammen brødsmuler og melk i en stor bolle, og la det stå i 10 minutter.
- 66. Rør inn egg, ost, hvitløk, persille, oregano og salt, og tilsett kalkunkjøtt. Bland med hendene til det er akkurat godt blandet (ikke overbland).
- 77. Form 1 ½ spiseskjeer av blandingen til kjøttboller og legg dem på to godt oljede, store, tykke, runde bakebaker.
- 88. Lag hvitløksbrød: Rør sammen smør, olje, hvitløk, salt, ost, persille og pepper i en bolle. Smør ca. 2 runde teskjeer hvitløksmør på begge sider av hver bolle. Legg bollene med smørsiden opp på et stort bakeark.
- 99. Rør sammen smør, olje, hvitløk, salt, ost, persille og pepper i en bolle. Smør ca. 2 runde teskjeer hvitløksmør på begge sider av hver bolle. Legg bollene med smørsiden opp på et stort bakeark.
- 1010. Grill kjøttboller og hvitløksbrød: Forvarm ovnens grillelement. Grill kjøttbollene 3–4 tommer fra varmen, og snu dem en gang, til de er gylne og akkurat gjennomstekte (165°F på et instant-read termometer), i 5–8 minutter. Grill bollene med smørsiden opp, til de er gylne, i 30 sekunder til 1 minutt, følg nøye med (bollene blir raskt brune).
- 1111. Forvarm ovnens grillelement.
- 1212. Grill kjøttbollene 3–4 tommer fra varmen, og snu dem en gang, til de er gylne og akkurat gjennomstekte (165°F på et instant-read termometer), i 5–8 minutter.
- 1313. Grill bollene med smørsiden opp, til de er gylne, i 30 sekunder til 1 minutt, følg nøye med (bollene blir raskt brune).
- 1414. Monter heroene: Skje litt saus på hver bolle, og topp med 4 kjøttboller (avhengig av størrelsen på bollene), og drypp over mer saus.
- 1515. Skje litt saus på hver bolle, og topp med 4 kjøttboller (avhengig av størrelsen på bollene), og drypp over mer saus.