Kalkunboller med hvitløkbrød i hero-brød

Kalkunboller med hvitløkbrød i hero-brød

oppskrift på deilige kyllingkjøttboller med hvitløk og sprøtt brød. perfekt som forrett eller lunsj, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (28 unser) boks hele tomater i puré
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 1 liten løk, finhakket
  • 4. 3 hvitløksfedd, hakket
  • 5. 1 teskje sukker
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 3 kopper grovt ferskt brødsmuler (fra 5 til 6 skiver fast hvitt brød)
  • 8. 2/3 kopp hel melk
  • 9. 2 store egg, lett pisket
  • 10. 1 1/4 kopper revet Pecorino Romano (ca. 140 gram)
  • 11. 3 hvitløksfedd, hakket
  • 12. 3 spiseskjeer finhakket flatbladpersille
  • 13. 1/2 teskje tørket oregano
  • 14. 1/2 teskje salt
  • 15. 900 gram kvernet kalkun (ikke brystkjøtt)
  • 16. 5 spiseskjeer usaltet smør, myknet
  • 17. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 18. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 19. 1/4 teskje salt
  • 20. 2 spiseskjeer revet Pecorino Romano
  • 21. 2 spiseskjeer finhakket flatbladpersille
  • 22. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 23. 12 pølsebrød eller lange potetbrød eller hoagie-brød
  • 24. Spesialutstyr: Et hurtigtermometer

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag tomatsaus: Puréér tomater med deres puré i en blender. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme til den skinner, og surr deretter løk til den er gylden, ca. 5–6 minutter. Tilsett hvitløk og surr i 1 minutt. Ha i tomatpuré, sukker og salt, og la det småkoke uten lokk, rør av og til, til det tykner, ca. 30–35 minutter.
  2. 22. Puréér tomater med deres puré i en blender.
  3. 33. Varm opp olje i en stor, tykk gryte over middels høy varme til den skinner, og surr deretter løk til den er gylden, ca. 5–6 minutter. Tilsett hvitløk og surr i 1 minutt. Ha i tomatpuré, sukker og salt, og la det småkoke uten lokk, rør av og til, til det tykner, ca. 30–35 minutter.
  4. 44. Lag kjøttboller mens sausen småkoker: Rør sammen brødsmuler og melk i en stor bolle, og la det stå i 10 minutter. Rør inn egg, ost, hvitløk, persille, oregano og salt, og tilsett kalkunkjøtt og bland med hendene til det er akkurat godt blandet (ikke overbland). Form 1 ½ spiseskjeer av blandingen til kjøttboller og legg dem på to godt oljede, store, tykke, runde bakebaker.
  5. 55. Rør sammen brødsmuler og melk i en stor bolle, og la det stå i 10 minutter.
  6. 66. Rør inn egg, ost, hvitløk, persille, oregano og salt, og tilsett kalkunkjøtt. Bland med hendene til det er akkurat godt blandet (ikke overbland).
  7. 77. Form 1 ½ spiseskjeer av blandingen til kjøttboller og legg dem på to godt oljede, store, tykke, runde bakebaker.
  8. 88. Lag hvitløksbrød: Rør sammen smør, olje, hvitløk, salt, ost, persille og pepper i en bolle. Smør ca. 2 runde teskjeer hvitløksmør på begge sider av hver bolle. Legg bollene med smørsiden opp på et stort bakeark.
  9. 99. Rør sammen smør, olje, hvitløk, salt, ost, persille og pepper i en bolle. Smør ca. 2 runde teskjeer hvitløksmør på begge sider av hver bolle. Legg bollene med smørsiden opp på et stort bakeark.
  10. 1010. Grill kjøttboller og hvitløksbrød: Forvarm ovnens grillelement. Grill kjøttbollene 3–4 tommer fra varmen, og snu dem en gang, til de er gylne og akkurat gjennomstekte (165°F på et instant-read termometer), i 5–8 minutter. Grill bollene med smørsiden opp, til de er gylne, i 30 sekunder til 1 minutt, følg nøye med (bollene blir raskt brune).
  11. 1111. Forvarm ovnens grillelement.
  12. 1212. Grill kjøttbollene 3–4 tommer fra varmen, og snu dem en gang, til de er gylne og akkurat gjennomstekte (165°F på et instant-read termometer), i 5–8 minutter.
  13. 1313. Grill bollene med smørsiden opp, til de er gylne, i 30 sekunder til 1 minutt, følg nøye med (bollene blir raskt brune).
  14. 1414. Monter heroene: Skje litt saus på hver bolle, og topp med 4 kjøttboller (avhengig av størrelsen på bollene), og drypp over mer saus.
  15. 1515. Skje litt saus på hver bolle, og topp med 4 kjøttboller (avhengig av størrelsen på bollene), og drypp over mer saus.