
Bakte søtpoteter med vårløk og koriander
Lær hvordan du lager deilige bakte søtpoteter med vårløk og koriander. En enkel og smakfull rett perfekt for både hverdag og helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 små, slanke søtpoteter (totalt 2 lb)
- 3 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 2 vårløk, finhakket
- 2 spiseskjeer fersk koriander, finhakket
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Prikk potetene flere ganger med en gaffel og legg dem direkte på ovnracken i midten. Legg et stykke aluminiumsfolie på nederste rakk (for å fange opp eventuelle drypp) og varm ovnen til 230°C. Stek potetene til de er myke når du klemmer på dem, ca. 30 til 35 minutter. Mos sammen smør, vårløk, koriander, salt og pepper. Skjær potetene langs med og legg litt smør i midten av hver.
- 2Prikk potetene flere ganger med en gaffel og legg dem direkte på ovnracken i midten. Legg et stykke aluminiumsfolie på nederste rakk (for å fange opp eventuelle drypp) og varm ovnen til 230°C. Stek potetene til de er myke når du klemmer på dem, ca. 30 til 35 minutter.
- 3Mos sammen smør, vårløk, koriander, salt og pepper. Skjær potetene langs med og legg litt smør i midten av hver.


