
Individuelle Tartes Tatin
Lær hvordan du lager perfekte individuelle tartes tatin med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert, lett å lage og imponerende for gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 Golden Delicious eple
- 1 frossen butterdeigplate (fra en pakke på 17 1/4 unser med frossen butterdeig), tint
- 2 ss usaltet smør
- 1/4 kopp lett brunt sukker
- 2 ss vann
- Tilbehør etter ønske: vaniljeis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Skrell eplet, del det i to på langs, og fjern kjernen. Bruk en 1-kopp ramekin (ca. 8,3 cm i diameter og 5,7 cm dyp) som mal, og skjær ut to sirkler av deigen. I en tung stekepanne på 18 cm (7 tommer) varm smør over middels varme til det skummer, og rør inn brunt sukker og vann. Legg i eplehalvdelene og kok, vendende ofte, i 3 minutter. Plasser to ramekiner på et bakepapirkledd stekebrett, og legg eplehalvdelene med kjernesiden opp i hver ramekin. Fordel sausen jevnt over eplene. Legg deigringene over eplene, og la kantene henge over sidene. Stek tarten midt i ovnen i 20 minutter, eller til deigen er puffet opp og gyllen. La tarten avkjøle på en rist i 5 minutter. Vend forsiktig en tallerken over hver ramekin, og snu dem slik at tarten faller ut på tallerkenen. Løft forsiktig av ramekinene.
- 2Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
- 3Skrell eplet, del det i to på langs, og fjern kjernen. Bruk en 1-kopp ramekin (ca. 8,3 cm i diameter og 5,7 cm dyp) som mal, og skjær ut to sirkler av deigen.
- 4I en tung stekepanne på 18 cm (7 tommer) varm smør over middels varme til det skummer, og rør inn brunt sukker og vann. Legg i eplehalvdelene og kok, vendende ofte, i 3 minutter. Plasser to ramekiner på et bakepapirkledd stekebrett, og legg eplehalvdelene med kjernesiden opp i hver ramekin. Fordel sausen jevnt over eplene.
- 5Legg deigringene over eplene, og la kantene henge over sidene. Stek tarten midt i ovnen i 20 minutter, eller til deigen er puffet opp og gyllen. La tarten avkjøle på en rist i 5 minutter. Vend forsiktig en tallerken over hver ramekin, og snu dem slik at tarten faller ut på tallerkenen. Løft forsiktig av ramekinene.
- 6Server tarten med iskrem.
- 7Server tarten med iskrem.