Individuelle Tartes Tatin

Individuelle Tartes Tatin

Lær hvordan du lager perfekte individuelle tartes tatin med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert, lett å lage og imponerende for gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 Golden Delicious eple
  • 1 frossen butterdeigplate (fra en pakke på 17 1/4 unser med frossen butterdeig), tint
  • 2 ss usaltet smør
  • 1/4 kopp lett brunt sukker
  • 2 ss vann
  • Tilbehør etter ønske: vaniljeis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Skrell eplet, del det i to på langs, og fjern kjernen. Bruk en 1-kopp ramekin (ca. 8,3 cm i diameter og 5,7 cm dyp) som mal, og skjær ut to sirkler av deigen. I en tung stekepanne på 18 cm (7 tommer) varm smør over middels varme til det skummer, og rør inn brunt sukker og vann. Legg i eplehalvdelene og kok, vendende ofte, i 3 minutter. Plasser to ramekiner på et bakepapirkledd stekebrett, og legg eplehalvdelene med kjernesiden opp i hver ramekin. Fordel sausen jevnt over eplene. Legg deigringene over eplene, og la kantene henge over sidene. Stek tarten midt i ovnen i 20 minutter, eller til deigen er puffet opp og gyllen. La tarten avkjøle på en rist i 5 minutter. Vend forsiktig en tallerken over hver ramekin, og snu dem slik at tarten faller ut på tallerkenen. Løft forsiktig av ramekinene.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
  3. 3Skrell eplet, del det i to på langs, og fjern kjernen. Bruk en 1-kopp ramekin (ca. 8,3 cm i diameter og 5,7 cm dyp) som mal, og skjær ut to sirkler av deigen.
  4. 4I en tung stekepanne på 18 cm (7 tommer) varm smør over middels varme til det skummer, og rør inn brunt sukker og vann. Legg i eplehalvdelene og kok, vendende ofte, i 3 minutter. Plasser to ramekiner på et bakepapirkledd stekebrett, og legg eplehalvdelene med kjernesiden opp i hver ramekin. Fordel sausen jevnt over eplene.
  5. 5Legg deigringene over eplene, og la kantene henge over sidene. Stek tarten midt i ovnen i 20 minutter, eller til deigen er puffet opp og gyllen. La tarten avkjøle på en rist i 5 minutter. Vend forsiktig en tallerken over hver ramekin, og snu dem slik at tarten faller ut på tallerkenen. Løft forsiktig av ramekinene.
  6. 6Server tarten med iskrem.
  7. 7Server tarten med iskrem.