Sørvestlig maisbrødsfylling
Lær hvordan du lager smakfull southwestern maisbrød stuffing, perfekt som tilbehør til høst- og vintermåltider. Enkel oppskrift med autentiske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- Smørmelk cornbrød
- 6 spiseskjeer (3/4 stykke) smør
- 1 1/2 kopper hakket løk
- 1 1/2 kopper hakket grønn paprika
- 4 store poblano-chili, fjernet stilk og frø, hakket
- 3 store jalapeño-chili, fjernet stilk og frø, hakket
- 1/4 kopp hakket fersk salvie eller 4 teskjeer tørket, knust salvie
- 1 1/2 spiseskjeer tørket oregano
- 3/4 kopp hakket fersk koriander
- 1 1/2 kopper knuste maischips (som Fritos)
- 1 1/2 kopper frosne maiskjerner, tint
- 3 store egg, pisket for å blande
- 1 1/4 kopper (ca.) hermetisk kremet mais
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165°C. Kutt maisbrødet i 4 like store biter. Smul inn 3 biter på et stort bakepapirkledd stekebrett (reserver den siste for en annen bruk). Stek til det er lett tørt, ca. 20 minutter. Overfør til en veldig stor bolle. Smelt smør i en tung stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, paprika, alle chili, salvie og oregano, og sautér til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Overfør til bollen med maisbrødet. Bland inn koriander, maischips og maiskjerner. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Bland eggene inn i stuffing.
- 2Forvarm ovnen til 165°C. Kutt maisbrødet i 4 like store biter. Smul inn 3 biter på et stort bakepapirkledd stekebrett (reserver den siste for en annen bruk). Stek til det er lett tørt, ca. 20 minutter. Overfør til en veldig stor bolle.
- 3Smelt smør i en tung stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, paprika, alle chili, salvie og oregano, og sautér til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Overfør til bollen med maisbrødet. Bland inn koriander, maischips og maiskjerner. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Bland eggene inn i stuffing.
- 4For å steke stuffing i kalkunen: Fyll kalkunens hovedhule med stuffing. Bland inn nok kremet mais til å fukte resten av stuffing, ca. 1/2 til 3/4 kopp kremet mais, avhengig av mengden stuffing. Skje resten av stuffing i en smurt ildfast form. Dekk med smurt folie. Stek stuffing i formen sammen med kalkunen til den er gjennomvarm, ca. 40 minutter. Fjern folien og stek til toppen begynner å bli brun, ca. 15 minutter.
- 5Fyll kalkunens hovedhule med stuffing. Bland inn nok kremet mais til å fukte resten av stuffing, ca. 1/2 til 3/4 kopp kremet mais, avhengig av mengden stuffing. Skje resten av stuffing i en smurt ildfast form. Dekk med smurt folie. Stek stuffing i formen sammen med kalkunen til den er gjennomvarm, ca. 40 minutter. Fjern folien og stek til toppen begynner å bli brun, ca. 15 minutter.
- 6For å steke all stuffing i en panne: Forvarm ovnen til 165°C. Smør en 33x23x5 cm (13x9x2 tommer) ildfast form. Bland inn 1 1/4 kopper kremet mais i stuffing. Overfør til den forberedte formen. Dekk med smurt folie og stek til den er gjennomvarm, ca. 45 minutter. Fjern folien og stek til den begynner å bli brun, ca. 20 minutter.
- 7Forvarm ovnen til 165°C. Smør en 33x23x5 cm (13x9x2 tommer) ildfast form. Bland inn 1 1/4 kopper kremet mais i stuffing. Overfør til den forberedte formen. Dekk med smurt folie og stek til den er gjennomvarm, ca. 45 minutter. Fjern folien og stek til den begynner å bli brun, ca. 20 minutter.