Løksuppe og byggsuppe med sveitsisk ostefløte

Løksuppe og byggsuppe med sveitsisk ostefløte

oppskrift på løk og byggsuppe med sveitsisk ostefløte. en varmende og smakfull forrett som passer til alle årstider. enkel å lage og perfekt for en hyggelig kveld.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 8 kopper skivede løk
  • 1/3 kopp perlebygg
  • 3 spiseskjeer tørr sherry
  • 8 kopper kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 4 ferske timianstilker
  • 3 spiseskjeer smør
  • 2 kopper skivede løk
  • 3/4 kopp pisket krem
  • 3 store egg
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 1 1/4 kopper (pakket) revet sveitsisk ost

Fremgangsmåte

  1. 1For suppen: Smelt smør med olje i en tung stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er karamellisert, ca. 20 minutter. Tilsett bygg og sherry; kok i 30 sekunder. Tilsett kyllingkraft og timian. Kok opp. Skru ned varmen; dekk til og la småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Kast timianen. (Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp til kokepunkt før servering.)
  2. 2For suppen: Smelt smør med olje i en tung stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er karamellisert, ca. 20 minutter. Tilsett bygg og sherry; kok i 30 sekunder. Tilsett kyllingkraft og timian. Kok opp. Skru ned varmen; dekk til og la småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Kast timianen. (Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp til kokepunkt før servering.)
  3. 3For flanene: Forvarm ovnen til 150°C (300°F). Plasser seks ¾-kups kremmerhuskopper eller souffléformer i en bakeform. Smelt smør i en tung, middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk; sautér til den er myk, men ikke brun, ca. 8 minutter. Avkjøl litt; overfør til en blender. Tilsett fløte, egg, salt og pepper; kjør til det er glatt. Rør inn osten. Fordel eggeblandingen i de forberedte koppene. Fyll bakeformen med nok varmt vann til å komme omtrent halvveis opp på sidene av koppene. Stek flanene til midten er forsiktig stivnet, ca. 30 minutter. Avkjøl flanene i 10 minutter i formen. Løsne rundt kantene med en kniv; vend ut hver flan i midten av en suppeskål. Øs suppen rundt flanene og server.
  4. 4For flanene: Forvarm ovnen til 150°C (300°F). Plasser seks ¾-kups kremmerhuskopper eller souffléformer i en bakeform. Smelt smør i en tung, middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk; sautér til den er myk, men ikke brun, ca. 8 minutter. Avkjøl litt; overfør til en blender. Tilsett fløte, egg, salt og pepper; kjør til det er glatt. Rør inn osten. Fordel eggeblandingen i de forberedte koppene. Fyll bakeformen med nok varmt vann til å komme omtrent halvveis opp på sidene av koppene. Stek flanene til midten er forsiktig stivnet, ca. 30 minutter.
  5. 5Avkjøl flanene i 10 minutter i formen. Løsne rundt kantene med en kniv; vend ut hver flan i midten av en suppeskål. Øs suppen rundt flanene og server.