Løksuppe og byggsuppe med sveitsisk ostefløte
oppskrift på løk og byggsuppe med sveitsisk ostefløte. en varmende og smakfull forrett som passer til alle årstider. enkel å lage og perfekt for en hyggelig kveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 8 kopper skivede løk
- 1/3 kopp perlebygg
- 3 spiseskjeer tørr sherry
- 8 kopper kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
- 4 ferske timianstilker
- 3 spiseskjeer smør
- 2 kopper skivede løk
- 3/4 kopp pisket krem
- 3 store egg
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1 1/4 kopper (pakket) revet sveitsisk ost
Fremgangsmåte
- 1For suppen: Smelt smør med olje i en tung stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er karamellisert, ca. 20 minutter. Tilsett bygg og sherry; kok i 30 sekunder. Tilsett kyllingkraft og timian. Kok opp. Skru ned varmen; dekk til og la småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Kast timianen. (Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp til kokepunkt før servering.)
- 2For suppen: Smelt smør med olje i en tung stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk; sautér til den er karamellisert, ca. 20 minutter. Tilsett bygg og sherry; kok i 30 sekunder. Tilsett kyllingkraft og timian. Kok opp. Skru ned varmen; dekk til og la småkoke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper. Kast timianen. (Kan lages 1 dag i forveien. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp til kokepunkt før servering.)
- 3For flanene: Forvarm ovnen til 150°C (300°F). Plasser seks ¾-kups kremmerhuskopper eller souffléformer i en bakeform. Smelt smør i en tung, middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk; sautér til den er myk, men ikke brun, ca. 8 minutter. Avkjøl litt; overfør til en blender. Tilsett fløte, egg, salt og pepper; kjør til det er glatt. Rør inn osten. Fordel eggeblandingen i de forberedte koppene. Fyll bakeformen med nok varmt vann til å komme omtrent halvveis opp på sidene av koppene. Stek flanene til midten er forsiktig stivnet, ca. 30 minutter. Avkjøl flanene i 10 minutter i formen. Løsne rundt kantene med en kniv; vend ut hver flan i midten av en suppeskål. Øs suppen rundt flanene og server.
- 4For flanene: Forvarm ovnen til 150°C (300°F). Plasser seks ¾-kups kremmerhuskopper eller souffléformer i en bakeform. Smelt smør i en tung, middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk; sautér til den er myk, men ikke brun, ca. 8 minutter. Avkjøl litt; overfør til en blender. Tilsett fløte, egg, salt og pepper; kjør til det er glatt. Rør inn osten. Fordel eggeblandingen i de forberedte koppene. Fyll bakeformen med nok varmt vann til å komme omtrent halvveis opp på sidene av koppene. Stek flanene til midten er forsiktig stivnet, ca. 30 minutter.
- 5Avkjøl flanene i 10 minutter i formen. Løsne rundt kantene med en kniv; vend ut hver flan i midten av en suppeskål. Øs suppen rundt flanene og server.