Forkullet romanesco med ansjoser og mynte

Forkullet romanesco med ansjoser og mynte

lær hvordan du lager svidet romanesco med ansjos og fersk mynte. enkel oppskrift på en smakfull forrett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp olivenolje, delt
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1 stor gulrot, finhakket
  • 1 selleristang, finhakket
  • 4 Fresno-chili eller jalapeños, tynne skiver, uten frø
  • Kosher-salt
  • 3 pund Romanesco eller vanlig blomkål (ca. 2 mellomstore hoder), delt i buketter
  • 4 ansjospakker i olje, drenert
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp ferske mynteblader, revet eller revet i biter

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1/2 kopp olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk, gulrot, selleri og chili; krydre med salt og kok, rør av og til, til grønnsakene er veldig myke, men ikke brune, i 12–15 minutter. La soffritto avkjøle. Forvarm ovnen til 230°C. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av Romanesco og kok, uten å røre, til den er dypt brunet, ca. 4 minutter. Overfør til en stekebrett; gjenta med de resterende 2 spiseskjeene olje og resten av Romanesco. Tilsett soffritto, ansjos og vin i stekebrettet; krydre med salt og pepper og vend godt sammen. Stek, og rør halvveis gjennom, til Romanesco er myk og væsken stort sett har fordampet, i 25–30 minutter; krydre med salt og pepper og topp med mynte.
  2. 2Varm opp 1/2 kopp olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk, gulrot, selleri og chili; krydre med salt og kok, rør av og til, til grønnsakene er veldig myke, men ikke brune, i 12–15 minutter. La soffritto avkjøle.
  3. 3Forvarm ovnen til 230°C. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av Romanesco og kok, uten å røre, til den er dypt brunet, ca. 4 minutter. Overfør til en stekebrett; gjenta med de resterende 2 spiseskjeene olje og resten av Romanesco. Tilsett soffritto, ansjos og vin i stekebrettet; krydre med salt og pepper og vend godt sammen.
  4. 4Stek, og rør halvveis gjennom, til Romanesco er myk og væsken stort sett har fordampet, i 25–30 minutter; krydre med salt og pepper og topp med mynte.