Forkullet romanesco med ansjoser og mynte
lær hvordan du lager svidet romanesco med ansjos og fersk mynte. enkel oppskrift på en smakfull forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp olivenolje, delt
- 1 stor løk, finhakket
- 1 stor gulrot, finhakket
- 1 selleristang, finhakket
- 4 Fresno-chili eller jalapeños, tynne skiver, uten frø
- Kosher-salt
- 3 pund Romanesco eller vanlig blomkål (ca. 2 mellomstore hoder), delt i buketter
- 4 ansjospakker i olje, drenert
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- Nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp ferske mynteblader, revet eller revet i biter
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1/2 kopp olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk, gulrot, selleri og chili; krydre med salt og kok, rør av og til, til grønnsakene er veldig myke, men ikke brune, i 12–15 minutter. La soffritto avkjøle. Forvarm ovnen til 230°C. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av Romanesco og kok, uten å røre, til den er dypt brunet, ca. 4 minutter. Overfør til en stekebrett; gjenta med de resterende 2 spiseskjeene olje og resten av Romanesco. Tilsett soffritto, ansjos og vin i stekebrettet; krydre med salt og pepper og vend godt sammen. Stek, og rør halvveis gjennom, til Romanesco er myk og væsken stort sett har fordampet, i 25–30 minutter; krydre med salt og pepper og topp med mynte.
- 2Varm opp 1/2 kopp olje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk, gulrot, selleri og chili; krydre med salt og kok, rør av og til, til grønnsakene er veldig myke, men ikke brune, i 12–15 minutter. La soffritto avkjøle.
- 3Forvarm ovnen til 230°C. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett halvparten av Romanesco og kok, uten å røre, til den er dypt brunet, ca. 4 minutter. Overfør til en stekebrett; gjenta med de resterende 2 spiseskjeene olje og resten av Romanesco. Tilsett soffritto, ansjos og vin i stekebrettet; krydre med salt og pepper og vend godt sammen.
- 4Stek, og rør halvveis gjennom, til Romanesco er myk og væsken stort sett har fordampet, i 25–30 minutter; krydre med salt og pepper og topp med mynte.