Søtpotet- og ovnsbakt sopps fyll
oppskrift på en smakfull søtpotet og roaste soppfylling, perfekt som tilbehør eller vegetarisk hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund crimini-sopp, delt i to
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 4 kopper terninger av skrelte, røde søtpoteter (yam; ca. 2 1/4 pund)
- 2 spiseskjeer (1/4 pinne) smør
- 1 kopp hakket rødløk
- 3/4 kopp hakket selleri
- 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 2 teskjeer hakket frisk timian
- 2 små laurbærblader
- 5 grønne løk, grovhakket
- 6 kopper terninger av fransk brød med skorpe (fra et 1-punds brød)
- 3/4 kopp appelsinjuice
- 3/4 kopp hel melk
- 3/4 kopp lavsaltet kyllingkraft
- 3 store egg, pisket for å blande
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230°C. Vend soppene og oljen i en middels stor bolle for å dekke; strø over salt og pepper. Hell soppene ut på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er gylne, ca. 20 minutter; overfør til en stor bolle. Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 6 minutter. Sil av vannet og tilsett potetene i bollen med sopp. Smelt smør i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett rødløk og de neste 4 ingrediensene. Sauter i 8 minutter. Tilsett grønn løk; sautér i 2 minutter. Kast laurbærbladene. Tilsett blandingen i soppene. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp til lunk før videre bruk.) Forvarm ovnen til 180°C. Smør en ildfast form på 33x23x5 cm. Bland brødet inn i grønnsaksblandingen. Visp saften, melken og buljongen i en medium bolle for å blande; vend det inn i fyllet. Krydre med salt og pepper; rør inn eggene. Hell over i den forberedte formen. Stek uten lokk til det er gjennomstekt og har fått en gyllen skorpe, ca. 50 minutter.