Visnet spinat med ovnsbakt hvitløk
en enkel oppskrift på krympet spinat med ovnsbakt hvitløk, perfekt som forrett eller sidesrett. smakfull og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 12 hvitløksfedd, skrellet
- 4 spiseskjeer olivenolje, delt
- 3 poser à 6 unser fersk spinat
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°C. Legg hvitløk på aluminiumsfolie; drypp over 1 spiseskje olje. Pakk hvitløken inn i folien og stek den til den er myk, ca. 20 minutter. Varm opp de resterende 3 spiseskjeene olje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett spinat og hvitløk med oljen fra foliepakken. Surr til spinaten er visnet, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør spinaten til en bolle og server.
- 2Forvarm ovnen til 200°C. Legg hvitløk på aluminiumsfolie; drypp over 1 spiseskje olje. Pakk hvitløken inn i folien og stek den til den er myk, ca. 20 minutter.
- 3Varm opp de resterende 3 spiseskjeene olje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett spinat og hvitløk med oljen fra foliepakken. Surr til spinaten er visnet, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør spinaten til en bolle og server.