Shakshuka
oppdag hvordan du lager en autentisk shakshuka. en smakfull middagsrett med tomater, egg og krydder. perfekt for frokost eller kveldsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer rapsolje
- 2 mellomstore gule løk, hakket
- 1 stor grønn paprika, kjernet ut, frøet og hakket
- 1 stor jalapeñopepper, kjernet ut, frøet og hakket
- 7 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 kopp tomatpuré
- Én 800 grams boks hele, skrelte tomater, knust for hånd
- 1 laurbærblad
- 2 1/2 spiseskjeer sukker
- 1 1/2 spiseskjeer kosher-salt
- 1 spiseskje søt ungarsk paprika
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 1 1/2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 1 teskje malt karve
- 1/2 bunt sveitsisk chard, stilket og hakket, eller spinat
- 8 til 12 store egg
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor stekepanne. Tilsett løken og surr over middels varme til den er gjennomsiktig, ca. 5 til 10 minutter. Tilsett paprika og jalapeño og kok akkurat til de er myke, ca. 3 til 5 minutter. Rør inn hvitløk og tomatpuré og la det surre i ytterligere 2 minutter.
- 2Hell forsiktig i tomatene. Rør inn laurbærblad, sukker, salt, paprika, spisskummen, pepper og karaway, og la blandingen småkoke i 20 minutter. Legg på topp de skivede bladene av grønnkål.
- 3Knekk eggene forsiktig i tomatblandingen. Dekk til og la det småkoke i omtrent 10 minutter, eller til eggehvitene ikke lenger er gjennomsiktige.