Honning- og gurkemeie-marinerte svinekjaker med rødbete- og gulrotsalat
oppskrift på saftig svinekjøtt med honning og gurkemeie, servert med en frisk rødbete og gulrot salat. perfekt for en smakfull og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 pund benfri svineknoke (Boston butt), fett fjernet til 1/4", delt i 4 biter
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 2 hvitløksfedd, finrevet
- 1 1/2 teskje finrevet skrelt gurkemeie eller 1/2 teskje malt gurkemeie
- 1/2 kopp naturell helmelk yoghurt
- 1/4 kopp honning
- 2 spiseskjeer (eller mer) fersk sitronsaft, delt
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3 små rødbeter, vasket, tynne skiver
- 3 små gulrøtter, helst med toppene, toppene erreservert, gulrøttene vasket og skåret på skrå
- 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Sprø havsalt
Fremgangsmåte
- 1Bank kjøttet mellom to plastfolieark til ca. 0,6 cm tykkelse; krydre med kosher-salt og pepper. Visp hvitløk, gurkemeie, yoghurt, honning og 1 spiseskje sitronsaft i en liten bolle; krydre med kosher-salt og pepper. Legg kotelettene i en stor ziplock-pose. Tilsett yoghurtmarinaden, lukk posen og vend den forsiktig slik at kjøttet blir dekket. La det marinere i minst 10 minutter. Ta ut kotelettene fra marinaden, la overflødig væske renne av. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor stekepanne på middels høy varme; stek 2 koteletter til de er brune og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side. Overfør kjøttet til et serveringsfat. Rens pannen; gjenta med de resterende kotelettene og 1 spiseskje vegetabilsk olje. Bland rødbeter, gulrøtter, gulrotblader (hvis brukt), gressløk, olivenolje og resten av sitronsaften i en liten bolle. Krydre med kosher-salt, pepper og mer sitronsaft etter smak. Server kjøttet med salat på toppen og et dryss av havsalt.
- 2Bank kjøttet mellom to plastfolieark til ca. 0,6 cm tykkelse; krydre med kosher-salt og pepper. Visp hvitløk, gurkemeie, yoghurt, honning og 1 spiseskje sitronsaft i en liten bolle; krydre med kosher-salt og pepper. Legg kotelettene i en stor ziplock-pose. Tilsett yoghurtmarinaden, lukk posen og vend den forsiktig slik at kjøttet blir dekket. La det marinere i minst 10 minutter.
- 3Ta ut kotelettene fra marinaden, la overflødig væske renne av. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor stekepanne på middels høy varme; stek 2 koteletter til de er brune og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side. Overfør kjøttet til et serveringsfat. Rens pannen; gjenta med de resterende kotelettene og 1 spiseskje vegetabilsk olje.
- 4Bland rødbeter, gulrøtter, gulrotblader (hvis brukt), gressløk, olivenolje og resten av sitronsaften i en liten bolle. Krydre med kosher-salt, pepper og mer sitronsaft etter smak. Server kjøttet med salat på toppen og et dryss av havsalt.
- 5Forberedelse: Kjøttet kan marineres 12 timer i forveien. Oppbevar i kjøleskap.
- 6Kjøttet kan marineres 12 timer i forveien. Oppbevar i kjøleskap.