Linguine med krydret tomatsaus og clam juice
Lær hvordan du lager linguine med en krydret tomatsaus og frisk kamskjelljuice. En smakfull rett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 boks (28 gram) italienske plommetomater, drenert
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 rød løk, hakket
- 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 teskje tørket knust rød pepper
- Salt og pepper
- 2 spiseskjeer hakket fersk marjoram eller 1 1/2 teskjeer tørket, smuldret
- 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
- 450 gram ferske blåskjell
- 225 gram linguine
Fremgangsmåte
- 1Klem forsiktig ut saften av tomatene, og hakk dem deretter. Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løk og surr til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og surr til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett tørket rød chili og rør i 20 sekunder. Bland inn tomatene og la det småkoke til sausen tykner, under omrøring ofte, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Rør inn halvparten av merian og halvparten av persille. Tilsett blåskjell i sausen. Dekk til og kok sausen til blåskjellene åpner seg, ca. 5 minutter. I mellomtiden koker du linguine i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet godt. Overfør til en stor bolle. Tilsett resten av oljen og vend godt slik at pastaen dekkes. Hell blåskjell og saus over, og kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg. Strø over resten av de hakkede, friske urtene.
- 2Klem forsiktig ut saften av tomatene, og hakk dem deretter. Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løk og surr til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og surr til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett tørket rød chili og rør i 20 sekunder. Bland inn tomatene og la det småkoke til sausen tykner, under omrøring ofte, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Rør inn halvparten av merian og halvparten av persille. Tilsett blåskjell i sausen. Dekk til og kok sausen til blåskjellene åpner seg, ca. 5 minutter.
- 3I mellomtiden koker du linguine i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen. Sil av vannet godt. Overfør til en stor bolle. Tilsett resten av oljen og vend godt slik at pastaen dekkes. Hell blåskjell og saus over, og kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg. Strø over resten av de hakkede, friske urtene.