Hello Fresh Mobile Banner
Pasta med reker og basilikumvinaigrette

Pasta med reker og basilikumvinaigrette

Lær hvordan du lager en smakfull pasta med reker og frisk basilikumvinaigrette. En lett og rask rett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 1/3 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 1/2 unser ferske basilikumblader, hakket (ca. 3/4 kopp)
  • 1 1/2 pund ukokte mediumstore reker, skrelte og rensede
  • 1 pund gnocchi eller orecchiette pasta
  • 4 zucchini, delt på langs
  • Olivenolje
  • Ferskrevet Parmesanost (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered grillen (middels-høy varme) eller varm opp ovnen med grillelementet. Bland 4 spiseskjeer fersk sitronsaft og Dijon-sennep i en liten bolle. Rør gradvis inn 1/3 kopp olivenolje. Bland inn hakket fersk basilikum. Legg reker i en middels stor bolle. Drypp over resten av sitronsaften (1 spiseskje) og 2 spiseskjeer olivenolje. Vend godt slik at det dekker. Krydre med salt og pepper. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. I mellomtiden, pensle zucchini på begge sider med olje. Krydre med salt og pepper. Grill til de er brent, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Legg rekene på grillen og kok til de er gjennomkokte, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til en stor bolle. Skjær zucchini i tverrsnitt i 2,5 cm (1 tomme) biter og tilsett i bollen med reker. Sil pastaen godt. Tilsett pastaen i bollen med reker og zucchini. Hell over basilikumvinaigretten og vend godt slik at det blir jevnt fordelt. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes opptil 1 time i forveien. La stå i romtemperatur.) Server pastaen varm eller romtemperert, gjerne med revet Parmesanost ved siden av, hvis ønskelig.
  2. 2Forbered grillen (middels-høy varme) eller varm opp ovnen med grillelementet. Bland 4 spiseskjeer fersk sitronsaft og Dijon-sennep i en liten bolle. Rør gradvis inn 1/3 kopp olivenolje. Rør inn hakket fersk basilikum. Legg rekene i en middels stor bolle. Drypp over resten av sitronsaften (1 spiseskje) og 2 spiseskjeer olivenolje. Vend godt slik at det dekker. Krydre med salt og pepper.
  3. 3Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til.
  4. 4I mellomtiden, pensle zucchini på begge sider med olje. Krydre med salt og pepper. Grill til de er brent, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Legg rekene på grillen og kok til de er gjennomkokte, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til en stor bolle. Skjær zucchini i tverrsnitt i 2,5 cm (1 tomme) biter og tilsett i bollen med reker.
  5. 5Sil pastaen godt. Tilsett pastaen i bollen med reker og zucchini. Hell over basilikumvinaigretten og vend godt slik at det blir jevnt fordelt. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes opptil 1 time i forveien. La stå i romtemperatur.) Server pastaen varm eller romtemperert, gjerne med revet Parmesanost ved siden av, hvis ønskelig.