Pasta med reker og basilikumvinaigrette
Lær hvordan du lager en smakfull pasta med reker og frisk basilikumvinaigrette. En lett og rask rett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 1/3 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 1/2 unser ferske basilikumblader, hakket (ca. 3/4 kopp)
- 1 1/2 pund ukokte mediumstore reker, skrelte og rensede
- 1 pund gnocchi eller orecchiette pasta
- 4 zucchini, delt på langs
- Olivenolje
- Ferskrevet Parmesanost (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen (middels-høy varme) eller varm opp ovnen med grillelementet. Bland 4 spiseskjeer fersk sitronsaft og Dijon-sennep i en liten bolle. Rør gradvis inn 1/3 kopp olivenolje. Bland inn hakket fersk basilikum. Legg reker i en middels stor bolle. Drypp over resten av sitronsaften (1 spiseskje) og 2 spiseskjeer olivenolje. Vend godt slik at det dekker. Krydre med salt og pepper. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. I mellomtiden, pensle zucchini på begge sider med olje. Krydre med salt og pepper. Grill til de er brent, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Legg rekene på grillen og kok til de er gjennomkokte, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til en stor bolle. Skjær zucchini i tverrsnitt i 2,5 cm (1 tomme) biter og tilsett i bollen med reker. Sil pastaen godt. Tilsett pastaen i bollen med reker og zucchini. Hell over basilikumvinaigretten og vend godt slik at det blir jevnt fordelt. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes opptil 1 time i forveien. La stå i romtemperatur.) Server pastaen varm eller romtemperert, gjerne med revet Parmesanost ved siden av, hvis ønskelig.
- 2Forbered grillen (middels-høy varme) eller varm opp ovnen med grillelementet. Bland 4 spiseskjeer fersk sitronsaft og Dijon-sennep i en liten bolle. Rør gradvis inn 1/3 kopp olivenolje. Rør inn hakket fersk basilikum. Legg rekene i en middels stor bolle. Drypp over resten av sitronsaften (1 spiseskje) og 2 spiseskjeer olivenolje. Vend godt slik at det dekker. Krydre med salt og pepper.
- 3Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til.
- 4I mellomtiden, pensle zucchini på begge sider med olje. Krydre med salt og pepper. Grill til de er brent, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til en tallerken. Legg rekene på grillen og kok til de er gjennomkokte, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til en stor bolle. Skjær zucchini i tverrsnitt i 2,5 cm (1 tomme) biter og tilsett i bollen med reker.
- 5Sil pastaen godt. Tilsett pastaen i bollen med reker og zucchini. Hell over basilikumvinaigretten og vend godt slik at det blir jevnt fordelt. Krydre med salt og pepper etter smak. (Kan forberedes opptil 1 time i forveien. La stå i romtemperatur.) Server pastaen varm eller romtemperert, gjerne med revet Parmesanost ved siden av, hvis ønskelig.