Hello Fresh Mobile Banner
Kokos- og karri-saus

Kokos- og karri-saus

Lær hvordan du lager en deilig kokos-curry saus med vår enkle oppskrift. Perfekt til asiatiske retter og vegetarretter. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp mirin*
  • 1/4 kopp finhakket fersk sitrongress**
  • 1 spiseskje hakket skrelt fersk ingefær
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 2 kopper piskefløte
  • 3/4 kopp hermetisert usøtet kokosmelk*
  • 2 teskjeer thai grønn eller rød currypaste*
  • *Tilgjengelig på asiatiske markeder og i den asiatiske matvareseksjonen i noen supermarkeder.
  • **Fersk sitrongress kan finnes i frukt- og grøntavdelingen (ikke i den asiatiske matvareseksjonen) i noen supermarkeder.

Fremgangsmåte

  1. 1Legg mirin, sitrongress og ingefær i en tung, middels stor kjele. Kok opp til det har redusert til 1/4 kopp, omtrent 6 minutter. Tilsett vin og kok opp til det har redusert til 1/4 kopp, omtrent 6 minutter. Tilsett krem og kokosmelk; kok opp. Skru ned varmen til middels. La sausen småkoke til den er litt tykkere, rør av og til, i ca. 12 minutter. Rør inn currypaste. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen over middels varme før servering.)