Kokos- og karri-saus
Lær hvordan du lager en deilig kokos-curry saus med vår enkle oppskrift. Perfekt til asiatiske retter og vegetarretter. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp mirin*
- 1/4 kopp finhakket fersk sitrongress**
- 1 spiseskje hakket skrelt fersk ingefær
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 2 kopper piskefløte
- 3/4 kopp hermetisert usøtet kokosmelk*
- 2 teskjeer thai grønn eller rød currypaste*
- *Tilgjengelig på asiatiske markeder og i den asiatiske matvareseksjonen i noen supermarkeder.
- **Fersk sitrongress kan finnes i frukt- og grøntavdelingen (ikke i den asiatiske matvareseksjonen) i noen supermarkeder.
Fremgangsmåte
- 1Legg mirin, sitrongress og ingefær i en tung, middels stor kjele. Kok opp til det har redusert til 1/4 kopp, omtrent 6 minutter. Tilsett vin og kok opp til det har redusert til 1/4 kopp, omtrent 6 minutter. Tilsett krem og kokosmelk; kok opp. Skru ned varmen til middels. La sausen småkoke til den er litt tykkere, rør av og til, i ca. 12 minutter. Rør inn currypaste. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen over middels varme før servering.)