Hello Fresh Mobile Banner
Sørvestlig hyrdepai

Sørvestlig hyrdepai

Lær hvordan du lager en deilig southwestern shepherd's pie med krydret kjøttfyll og fløyelsmyk potetmos. Perfekt for en mettende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 liten grønn paprika, hakket
  • 1 ss finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket grønn jalapeño
  • 450 g kjøttdeig av storfe
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/2 ts malt kanel
  • Salt og pepper, etter smak
  • 2 kopper hakkede tomater
  • 1/2 kopp kokt mais
  • 1/2 kopp svarte bønner, skylt
  • 1/4 kopp hakket koriander
  • 680 g søtpotet, skrelt og skåret i biter
  • 2 ss smør
  • 1/2 kopp melk

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett løk og paprika; kok, rør om, i 10 minutter. Tilsett hvitløk og jalapeño; kok i 2 minutter. Øk varmen til medium-høy; tilsett storfekjøtt og brun i 5 minutter.
  2. 2Rør inn tomatpuré og krydder; kok, rør om, i 2 minutter. Tilsett tomater; la det småkoke til væsken reduseres, ca. 15 minutter. Tilsett mais, bønner og 4 ss koriander. Fordel blandingen i en ildfast form på 23x23 cm.
  3. 3Legg søtpoteter i en kjele med vann tildekket. Kok opp, reduser varmen, og la det småkoke i 30 minutter. Sil av vannet; mos med smør og melk. Fordel mosen over kjøttblandingen. Stek i ovn på 200°C til det er gyllent og gjennomstekt, ca. 30 minutter. Pynt med mer koriander.