Sørvestlig hyrdepai
Lær hvordan du lager en deilig southwestern shepherd's pie med krydret kjøttfyll og fløyelsmyk potetmos. Perfekt for en mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss olivenolje
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 liten grønn paprika, hakket
- 1 ss finhakket hvitløk
- 1 ss hakket grønn jalapeño
- 450 g kjøttdeig av storfe
- 1 ss tomatpuré
- 1 ss chilipulver
- 1 ts malt spisskummen
- 1/2 ts malt kanel
- Salt og pepper, etter smak
- 2 kopper hakkede tomater
- 1/2 kopp kokt mais
- 1/2 kopp svarte bønner, skylt
- 1/4 kopp hakket koriander
- 680 g søtpotet, skrelt og skåret i biter
- 2 ss smør
- 1/2 kopp melk
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett løk og paprika; kok, rør om, i 10 minutter. Tilsett hvitløk og jalapeño; kok i 2 minutter. Øk varmen til medium-høy; tilsett storfekjøtt og brun i 5 minutter.
- 2Rør inn tomatpuré og krydder; kok, rør om, i 2 minutter. Tilsett tomater; la det småkoke til væsken reduseres, ca. 15 minutter. Tilsett mais, bønner og 4 ss koriander. Fordel blandingen i en ildfast form på 23x23 cm.
- 3Legg søtpoteter i en kjele med vann tildekket. Kok opp, reduser varmen, og la det småkoke i 30 minutter. Sil av vannet; mos med smør og melk. Fordel mosen over kjøttblandingen. Stek i ovn på 200°C til det er gyllent og gjennomstekt, ca. 30 minutter. Pynt med mer koriander.