Hello Fresh Mobile Banner
Grillet hummer med rosa smørsauce (Langouste Rôtie au Beurre Rose Hostelleries Saint-Roch)

Grillet hummer med rosa smørsauce (Langouste Rôtie au Beurre Rose Hostelleries Saint-Roch)

oppskrift på ovnsbakt hummer med rosa smørsauce - en elegant og smakfull forrett eller hovedrett, perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/4–1 1/2 pund hummer
  • 1/4 kopp usaltet smør, smeltet
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 1/4 teskje herbes à tortue (eller en klype tørket timian, tørket oregano, tørket basilikum og tørket marjorem)
  • 1 kopp rosa smør, oppskrift følger
  • 1 kopp tørr rødvin
  • 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • 1/2 teskje tørket timian
  • 1/2 laurbærblad, smuldret
  • 1/3 kopp kremfløte
  • 1 kopp usaltet smør, i biter
  • Ferskpresset sitronjuice, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1For hummeren: Dypp hummeren i en stor kjele med kokende, saltet vann og kok den, dekket, i 2 minutter. Overfør hummeren med tang til en smurt ildfast form, og med kjøkkensaks kutt langs ryggen på skallet uten å pierce kjøttet. Strø hummeren med salt og pepper, pensle den med smør, og dryss over herbes à tortue. Stek hummeren i en forvarmet, moderat varm ovn (ca. 190°C), og pensle den ofte med pannejuicen, i 12 til 15 minutter, eller til kjøttet er fast. Del hummeren i to på langs, legg den på en varm tallerken, og server med smørsausen.
  2. 2Dypp hummeren i en stor kjele med kokende, saltet vann og kok den, dekket, i 2 minutter. Overfør hummeren med tang til en smurt ildfast form, og med kjøkkensaks kutt langs ryggen på skallet uten å pierce kjøttet.
  3. 3Strø hummeren med salt og pepper, pensle den med smør, og dryss over herbes à tortue.
  4. 4Stek hummeren i en forvarmet, moderat varm ovn (ca. 190°C), og pensle den ofte med pannejuicen, i 12 til 15 minutter, eller til kjøttet er fast.
  5. 5Del hummeren i to på langs, legg den på en varm tallerken, og server med smørsausen.
  6. 6For den rosa smøren: I en rustfri stål- eller emaljert kjele kombineres vin, sjalottløk, timian, laurbærblad, samt salt og pepper etter smak, og reduser vinen over moderat høy varme til ca. 2 spiseskjeer. Tilsett fløten og reduser væsken til halvparten. Visp inn smøret, ett stykke av gangen, over svak varme, og tilsett hvert nytt stykke før det forrige er helt smeltet. (Smøret må ikke bli for varmt til å bli flytende.) Sausen skal ha konsistensen av en lett hollandaise. Tilsett sitronjuice, salt og pepper etter smak, og sil sausen gjennom en fin sil over i en varm serveringsskål.
  7. 7I en rustfri stål- eller emaljert kjele kombineres vin, sjalottløk, timian, laurbærblad, samt salt og pepper etter smak, og reduseres over moderat høy varme til ca. 2 spiseskjeer.
  8. 8Tilsett fløten og reduser væsken til halvparten. Visp inn smøret, ett stykke av gangen, over svak varme, og tilsett hvert nye stykke før det forrige er helt smeltet. (Smøret må ikke bli for varmt til å bli flytende.) Sausen skal ha konsistensen av en lett hollandaise. Tilsett sitronjuice, salt og pepper etter smak, og sil sausen gjennom en fin sil over i en varm serveringsskål.