Chipotle-ristet kyllingtaco
Lær hvordan du lager smakfulle chipotle roast chicken tacos med denne enkle oppskriften. Perfekt til middag eller helgekos!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp (1/2 pinne) smør, myknet
- 1 spiseskje hakkede friske korianderblader pluss 3 friske korianderkvister
- 1 spiseskje hakkede friske oregano-blader pluss 3 friske oregano-kvister
- 1 spiseskje hakkede friske rosmariblader pluss 3 friske rosmarikrystaller
- 4 teskjeer finhakkede hermetiske chipotle-chili i adobo*
- 1/2 teskje korianderfrø, knust i en reseptpakkepose med en hammer
- 1 hel steikerylling på 5 1/2 til 6 pund, skylt og tørket; nakke, hjerte og magesekk er reservert
- 2 store løk, hver delt i 8 båter gjennom rotenden, med rotendene intakte
- 12 hvitløksfedd, skrelte
- 1 kopp (eller mer) lavsalt kyllingbuljong
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 8 varme mais tortillas
- 1 avokado, delt i to, fjernet stein, skrelt og skivet i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Bruk en gaffel til å blande smør, alle hakkede urter, chipotle-chili og knust koriander i en liten bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Ta ut og la det bli romtemperert før bruk. Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 200°C. Legg kyllingen med brystet opp i en stor stekepanne; plasser den reserverte halsen, hjertet og gullet ved siden av. Begynn ved halsenden av kyllingen, før fingrene under skinnet for å løsne det, vær forsiktig så du ikke river i det. Smør alt unntatt 1 spiseskje av det krydrede smøret over brystkjøttet og låret under skinnet. Gni eventuelt resterende smør på fingrene over utsiden av kyllingen. Strø salt og pepper i hovedhulrommet av kyllingen; legg alle urtestilkene i hulrommet. Bind beina løst sammen. Legg løk-vinger i en stor bolle. Smelt den resterende 1 spiseskjeen med krydret smør i en liten kjele over lav varme; hell det over løk-vingene og vend godt. Plasser løken rundt kyllingen. Krydre løk og kylling med salt og pepper. Stek kylling og løk i 30 minutter. Fordel hvitløkfedd rundt kyllingen; tilsett 1/4 kopp kraft i stekepannen. Fortsett å steke kyllingen til en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 77°C, og pensle av og til med stekepannens saft, og tilsett mer kraft i 1/4 koppfulle porsjoner etter behov for å opprettholde saften i pannen, ca. 1 time og 15 minutter. Ta stekepannen ut av ovnen. Løft kyllingen, la saften renne ut av hulrommet og ned i pannen. Overfør kylling, løk og hvitløk til et serveringsfat. Dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen. Tilsett 1/4 kopp kraft og vin i pannen. Sett den over to kokeplater og kok opp saften, og skrap opp de brune bitene. Sil saften over i en bolle. Kast fettet som ligger øverst. Skjær kjøttet av kyllingen (reserver 1 1/3 kopp til tostadas). Server, og lag tacos med varme tortillalefser, kylling, løk, hvitløk og avocado. Drypp tacos med stekepannens saft.
- 2Bruk en gaffel til å blande smør, alle hakkede urter, chipotle-chili og knust koriander i en liten bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Ta ut og la det bli romtemperert før bruk.
- 3Plasser risten i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 200°C. Legg kyllingen med brystet opp i en stor stekepanne; plasser den reserverte halsen, hjertet og gullet ved siden av. Begynn ved halsenden av kyllingen, før fingrene under skinnet for å løsne det, vær forsiktig så du ikke river i det. Smør alt unntatt 1 spiseskje av det krydrede smøret over brystkjøttet og låret under skinnet. Gni eventuelt resterende smør på fingrene over utsiden av kyllingen. Strø salt og pepper i hovedhulrommet av kyllingen; legg alle urtestilkene i hulrommet. Bind beina løst sammen.
- 4Legg løk-vinger i en stor bolle. Smelt den resterende 1 spiseskjeen med krydret smør i en liten kjele over lav varme; hell det over løk-vingene og vend godt. Plasser løken rundt kyllingen. Krydre løk og kylling med salt og pepper.
- 5Stek kylling og løk i 30 minutter. Fordel hvitløkfedd rundt kyllingen; tilsett 1/4 kopp kraft i stekepannen. Fortsett å steke kyllingen til et hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 77°C, og pensle av og til med stekepannens saft, og tilsett mer kraft i 1/4 koppfulle porsjoner etter behov for å opprettholde saften i pannen, ca. 1 time og 15 minutter.
- 6Ta stekepannen ut av ovnen. Løft kyllingen, la saften renne ut av hulrommet og ned i pannen. Overfør kylling, løk og hvitløk til et serveringsfat. Dekk med aluminiumsfolie for å holde varmen. Tilsett 1/4 kopp kraft og vin i pannen. Sett den over to kokeplater og kok opp saften, og skrap opp de brune bitene. Sil saften over i en bolle. Kast fettet som ligger øverst.
- 7Skjær kjøttet av kyllingen (reserver 1 1/3 kopp til tostadas). Server, og lag tacos med varme tortillalefser, kylling, løk, hvitløk og avocado. Drypp tacos med stekepannens saft.
- 8Tørkede røyksmakte jalapeños i en krydret tomatsaus kalt adobo; tilgjengelig i noen supermarkeder, spesialbutikker og latinamerikanske markeder.
- 9Tørkede røyksmakte jalapeños i en krydret tomatsaus kalt adobo; tilgjengelig i noen supermarkeder, spesialbutikker og latinamerikanske markeder.
- 10Tørkede røyksmakte jalapeños i en krydret tomatsaus kalt adobo; tilgjengelig i noen supermarkeder, spesialbutikker og latinamerikanske markeder.