
Sjokolademuffins med sjokoladeknapper
en deilig oppskrift på sjokoladechipsmuffins med rik sjokoladesmak, perfekte til frokost, lunsj eller som søt snack. enkel å lage og perfekt for sjokoladeelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 6 (1 unse) firkanter med halv-søt sjokolade
- 1/3 kopp usaltet smør
- 3/4 kopp kulturmelk
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 1 2/3 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp mini sjokoladeknapper med halv-søt sjokolade
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Sett papirformer i 12 muffinsformer.
- 2I en liten kjele over lav varme smelter du den halv-søte sjokoladen sammen med smøret. La det stå til det er avkjølt, ca. 10 minutter.
- 3Lett pisk egget. I en liten bolle blander du sjokolade- og smørblandingen med kulturmelk, sukker, egg og vanilje, til det er godt blandet.
- 4I en stor bolle blander du mel, natron og salt. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene, hell i sjokolade- og smørblandingen, og rør forsiktig til det akkurat er blandet. Rør inn mini sjokoladebiter. Fordel røren i de papirformene.
- 5Stek ved 200 grader C (400 grader F) i 20–25 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten av en muffins kommer ut ren. Ta muffinsformen ut av ovnen og la den stå i minst 5 minutter før du tar ut muffinsene og lar dem avkjøle på en avkjølingsrist. Server varme eller avkjølte; kan også fryses.