Fersken-, plomme- og bjørnebærkake
Lær hvordan du lager en deilig peach, plum og blackberry cobbler. En perfekt dessert for sommeren med friske bær og saftige frukter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 6 ferskener, skrelt, kjernet og skåret i skiver
- 2 røde plommer, delt i to, kjernet og skåret i skiver
- 1 ½-pint kurv med bjørnebær eller 1 ½ kopper frosne, tint bjørnebær
- 2/3 kopp pluss 1 spiseskje sukker
- 3 spiseskjeer hurtigkokende tapioka
- ¾ kopp pluss 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- ¼ teskje salt
- 1 teskje revet sitronskall
- 5 spiseskjeer avkjølt usaltet smør
- 6 spiseskjeer avkjøpt piskefløte
- 3 spiseskjeer gyllenbrunt sukker
- ½ teskje malt kanel
- ¼ teskje malt ingefær
- En klype malt nellik
- Søtet pisket krem
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°C. Bland frukt, 2/3 kopp sukker og tapioca i en 20x20x5 cm glassform og vend det forsiktig sammen. Stek til frukten er myk og sausen bobler tykt, ca. 50 minutter. La det avkjøle i 10 minutter. I mellomtiden, bland 3/4 kopp mel, bakepulver, salt og 1 spiseskje sukker i en middels bolle. Tilsett sitronskall og 3 spiseskjeer smør; bruk fingertuppene til å gni inn til blandingen ligner grovt mel. Tilsett kremfløte; rør til det dannes fuktige klumper. Samle deigen til en ball. Med rene hender, trykk ut deigen på en melet overflate til en 15 cm kvadrat. Kutt i 6 like store rektangler. Bland brunt sukker, krydder og 2 spiseskjeer smør; bruk fingertuppene til å gni inn til toppingen begynner å klumpe seg. Plasser kjeksene oppå den varme fruktblandingen. Topp med sukker- og smørblandingen. Stek til kjeksene er gylne, ca. 25 minutter. La det avkjøle i 30 minutter. Server med krem.
- 2Forvarm ovnen til 200°C. Bland frukt, 2/3 kopp sukker og tapioca i en 20x20x5 cm glassform og vend det forsiktig sammen. Stek til frukten er myk og sausen bobler tykt, ca. 50 minutter. La det avkjøle i 10 minutter.
- 3I mellomtiden, bland 3/4 kopp mel, bakepulver, salt og 1 spiseskje sukker i en middels bolle. Tilsett sitronskall og 3 spiseskjeer smør; bruk fingertuppene til å gni inn til blandingen ligner grovt mel. Tilsett kremfløte; rør til det dannes fuktige klumper. Samle deigen til en ball. Med rene hender, trykk ut deigen på en melet overflate til en 15 cm kvadrat. Kutt i 6 like store rektangler.
- 4Bland brunt sukker, krydder og 2 spiseskjeer smør; bruk fingertuppene til å gni inn til toppingen begynner å klumpe seg.
- 5Plasser kjeksene oppå den varme fruktblandingen. Topp med sukker- og smørblandingen. Stek til kjeksene er gylne, ca. 25 minutter. La det avkjøle i 30 minutter. Server med krem.