Hello Fresh Mobile Banner
Fersken-, plomme- og bjørnebærkake

Fersken-, plomme- og bjørnebærkake

Lær hvordan du lager en deilig peach, plum og blackberry cobbler. En perfekt dessert for sommeren med friske bær og saftige frukter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 6 ferskener, skrelt, kjernet og skåret i skiver
  • 2 røde plommer, delt i to, kjernet og skåret i skiver
  • 1 ½-pint kurv med bjørnebær eller 1 ½ kopper frosne, tint bjørnebær
  • 2/3 kopp pluss 1 spiseskje sukker
  • 3 spiseskjeer hurtigkokende tapioka
  • ¾ kopp pluss 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • ¼ teskje salt
  • 1 teskje revet sitronskall
  • 5 spiseskjeer avkjølt usaltet smør
  • 6 spiseskjeer avkjøpt piskefløte
  • 3 spiseskjeer gyllenbrunt sukker
  • ½ teskje malt kanel
  • ¼ teskje malt ingefær
  • En klype malt nellik
  • Søtet pisket krem

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. Bland frukt, 2/3 kopp sukker og tapioca i en 20x20x5 cm glassform og vend det forsiktig sammen. Stek til frukten er myk og sausen bobler tykt, ca. 50 minutter. La det avkjøle i 10 minutter. I mellomtiden, bland 3/4 kopp mel, bakepulver, salt og 1 spiseskje sukker i en middels bolle. Tilsett sitronskall og 3 spiseskjeer smør; bruk fingertuppene til å gni inn til blandingen ligner grovt mel. Tilsett kremfløte; rør til det dannes fuktige klumper. Samle deigen til en ball. Med rene hender, trykk ut deigen på en melet overflate til en 15 cm kvadrat. Kutt i 6 like store rektangler. Bland brunt sukker, krydder og 2 spiseskjeer smør; bruk fingertuppene til å gni inn til toppingen begynner å klumpe seg. Plasser kjeksene oppå den varme fruktblandingen. Topp med sukker- og smørblandingen. Stek til kjeksene er gylne, ca. 25 minutter. La det avkjøle i 30 minutter. Server med krem.
  2. 2Forvarm ovnen til 200°C. Bland frukt, 2/3 kopp sukker og tapioca i en 20x20x5 cm glassform og vend det forsiktig sammen. Stek til frukten er myk og sausen bobler tykt, ca. 50 minutter. La det avkjøle i 10 minutter.
  3. 3I mellomtiden, bland 3/4 kopp mel, bakepulver, salt og 1 spiseskje sukker i en middels bolle. Tilsett sitronskall og 3 spiseskjeer smør; bruk fingertuppene til å gni inn til blandingen ligner grovt mel. Tilsett kremfløte; rør til det dannes fuktige klumper. Samle deigen til en ball. Med rene hender, trykk ut deigen på en melet overflate til en 15 cm kvadrat. Kutt i 6 like store rektangler.
  4. 4Bland brunt sukker, krydder og 2 spiseskjeer smør; bruk fingertuppene til å gni inn til toppingen begynner å klumpe seg.
  5. 5Plasser kjeksene oppå den varme fruktblandingen. Topp med sukker- og smørblandingen. Stek til kjeksene er gylne, ca. 25 minutter. La det avkjøle i 30 minutter. Server med krem.