Røde Hasselback-poteter

Røde Hasselback-poteter

lær hvordan du lager deilige og sprø hasselback poteter med denne enkle oppskriften. perfekt som tilbehør til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Koking spray
  • 2 1/2 pund mellomstore røde poteter (ca. 8), vasket
  • 6 hvitløksfedd, hakket
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 teskjeer kosher salt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Spray et stekebrett med matlagingsspray.
  2. 2Plasser hver potet i en stor tresleiv. Skjær poteten i tynne skiver vertikalt, omtrent hver 3 mm, vær forsiktig så du ikke skjærer helt gjennom til bunnen. Formen på skjeen bør hjelpe med å forhindre dette.
  3. 3Legg potetene på det forberedte stekebrettet. Strø hvitløk jevnt over alle potetene, og bruk fingrene til å presse den inn i skjivene. Drypp over olivenolje og strø med salt og pepper. Stek til de er møre og har fått en gyllenbrun farge, ca. 60 til 70 minutter.
  4. 4Variasjon: For hvitløkselskere i selskapet, skjær hvitløken i tynne skiver og legg den i potetskivene. Du kan erstatte eller legge til finhakkede sjalottløk i hvitløken i denne oppskriften.