Fersken med sitronverbena-krem
oppskrift på deilige ferskeporsjoner med frisk sitronverbena krem, perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp kremfløte
- 1/4 kopp (pakket) ferske sitronverbena-blader, pluss mer, revet, til servering
- 4 store modne fersken, delt i to og uten stein
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, romtemperert
- En klype kosher-salt
- 6 spiseskjeer sukker, delt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp fløten i en liten kjele. Ta den av varmen; tilsett 1/4 kopp sitronverbena. Dekk til. La det trekke i 15 minutter. Sil fløten over i en middels stor bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time. Forvarm ovnen til 230 °C. Legg fersken i en ildfast form. Pensle med smør og strø over salt og 4 spiseskjeer sukker. Stek til fersken begynner å karamellisere, ca. 20–25 minutter. La avkjøle i formen. Pisk den infuserte fløten og de resterende 2 spiseskjeene sukker til myke topper. Server fersken med krem og revet sitronverbena.
- 2Kok opp fløten i en liten kjele. Ta den av varmen; tilsett 1/4 kopp sitronverbena. Dekk til. La det trekke i 15 minutter. Sil fløten over i en middels stor bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time.
- 3Forvarm ovnen til 230 °C. Legg fersken i en ildfast form. Pensle med smør og strø over salt og 4 spiseskjeer sukker. Stek til fersken begynner å karamellisere, ca. 20–25 minutter. La avkjøle i formen.
- 4Pisk den infuserte fløten og de resterende 2 spiseskjeene sukker til myke topper. Server fersken med krem og revet sitronverbena.



